5 tips voor een vliegende start van de Poëzieweek

Poëzieweek gaat op 25 januari van start met Gedichtendag. Ook jouw gedichten mogen dan niet ontbreken. Deel ze op azertyfactor.be en laat ons meegenieten. Wij geven je alvast 5 tips om van jouw woorden pareltjes te maken.

5 tips voor een geslaagd gedicht

1. Wees niet te streng: het komt erop aan dat je iets op papier krijgt. Noteer je indrukken, desnoods kriskras door elkaar. Later heb je nog alle tijd om te ordenen, te schaven en te schrappen.

2. Inspiratie ligt voor het grijpen: wacht niet tot de inspiratie uit de hemel neerdaalt. Doet ze zelden.

3. Lees gedichten van grote dichters: Leonard Nolens, Leonard Cohen,… : zij zorgen ervoor dat je de lat hoog genoeg legt en geven je inspiratie.

4. Ga een eind lopen: neem je mobieltje mee. Dicteer je gedachten in je voice recorder of bel jezelf op en spreek ze in als voicemail.

5. Wees niet te snel tevreden: neen, tip 5 spreekt tip 1 niet tegen. Sleutel aan je gedicht, leg het dan weg. Een paar maanden later bekijk je het als een gedicht van iemand anders.

Op poëzieweek.be vind je meer info over de activiteiten in jouw buurt: van poëzieparades over workshops tot poëtische ontbijten.