Basisjaar Literair Schrijven 2018-2019

Dompel je een jaar lang onder in literatuur. Het Basisjaar Literair Schrijven is een intensieve schrijfopleiding onder de vleugels van Creatief Schrijven. Je werkt een jaar lang aan je literaire competenties. Je leest, schrijft, luistert naar en wordt begeleid door ervaren auteurs. Je werkt aan een publiceerbaar kort verhaal of een gedichtencyclus. Heb je zin om al je literaire mogelijkheden te ontdekken? Schrijf je dan snel in.

 

Lees meer

Spoken word in de Pianofabriek

Wilde jij altijd al eens verdiepen in de wereld van slam poetry, spoken word of stand-up comedy? Schrijf je dan in voor een van de workshops in de Pianofabriek met kleppers als Nigel Williams, Carmien Michels en Bridget Minamore. Zij laten je alle hoeken van je schrijverskamer zien. Je gaat gegarandeerd vol inspiratie naar huis.

Lees meer

Strijd voor de bibliotheek in jouw buurt

Doe jij ook niets liever dan in een bibliotheek verdwalen? Mis jij de geur van oude boeken uit de bibliotheek? Sinds 2016 zijn gemeentes niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Het kan dus zijn dat dit allemaal voorgoed verleden tijd is binnenkort. Strijd mee voor het behoud van de bibliotheken en onderteken de petitie van #bibvooriedereen.

Lees meer

Kom kijken naar de Antwerpse voorronde van het BK Poetry Slam

Op 26 augustus vindt de laatste voorronde plaats voor het BK Poetry Slam! Wil jij deelnemen? Zet je dan vandaag nog op de wachtlijst via deze link: wachtlijst voorronde Antwerpen. Of kom gewoon jouw favoriet naar de overwinning fluiten, roepen of klappen. Alle finalisten ontdek je op het facebookevent. Tot dan!

Lees meer

Pedagogische conferentie creative writing

Ben je (aspirant) schrijfdocent of -coach? Kom op 14 en 15 september naar de eerste internationale pedagogische conferentie creative writing in Brussel. Verbroeder met schrijfdocenten uit alle hoeken van Europa, deel je kennis en ervaring en laat je inspireren. Schrijf je in!

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN