Stem op ons en bouw mee aan een schrijfacademie voor jongeren

Creatief Schrijven is genomineerd voor de LIA's, ook wel de MIA's van de literatuurwereld, met het project een 'Schrijfacademie voor jongeren'. Om deze droom te realiseren, hebben wij jouw stem nodig! Op de site van de LIA-awards kun je op ons stemmen door één simpele klik. Je leest er ook meer informatie over onze droom voor jonge schrijvers.

Lees meer

Stel je nu kandidaat voor de Schrijversacademie

Ben je al een tijdje aan het schrijven en wil je eindelijk die roman, verhalen- of poëziebundel, dat jeugdverhaal of die thriller op papier krijgen? Dan is SchrijversAcademie de geknipte kans! Stel je kandidaat vóór 15 mei en overtuig ons van je schrijfkwaliteit. Je verzekert jezelf van een plaats voor twee jaar in een gemotiveerde groep gelijkgezinden en krijgt begeleiding van professionele mensen bij het schrijven van je literaire project. Lize Spit, Kris van Steenberge, Dimitri ...

Lees meer

Doe mee aan de voorrondes van het BK Poetry Slam 2017

De strijd voor de titel 'Belgisch Kampioen Poetry Slam' gaat weer van start! Droom jij ervan om op een podium te staan en in de voetsporen te treden van Giovanni Centola, huidig Belgisch Kampioen? Doe mee aan de voorrondes en wie weet, sta jij op 28 oktober in de finale in het Kaaitheater in Brussel. Check beslam.be voor alle informatie over data, uren en inschrijvingen. Ook als je geen ...

Lees meer

Liedteksten gezocht

Samen met Nekka gaat Creatief Schrijven vzw weer op zoek naar nieuwe liedteksten tijdens de nieuwe editie 'Liefde voor Lyriek'. Klim in je pen en zet woorden op papier die zich, in combinatie met een streepje muziek, in ieders oren nestelen. Vakjuryleden Mira, Jonas Winterland en Robin Aerts (Het Zesde Metaal) selecteren de tien beste teksten. Schrijf je nu in op azertyfactor.be. Succes!

Lees meer

Warm je op voor de finale van Naft voor Woord!

Kom naar de finale van Naft voor Woord en geniet van nieuwe tekstperformances, nieuwe teksten, een gratis Gouden Carolus én jong muzikaal talent. Oaktree, Heliocentric en Hersencellen warmen jouw stembanden die avond op zodat je uit volle borst jouw favoriet naar de overwinning roept.

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN