Literatuur op Theater aan Zee

Literatuur op Theater aan Zee

Van 31 juli tot 9 augustus presenteren podiumkunstenaars, theatermakers, muzikanten en literaire performers hun werk op  Theater Aan Zee 2014.

Literatuur is ruimschoots vertegenwoordigd in het programma van TAZ . Bekijk het overzicht en stel je eigen programma samen op theateraanzee.be. Onder meer David Troch, Charles Ducal, Erik Vlaminck en Tom Lanoye wachten je op in Oostende. TAZ verdient zeker een plekje in je vakantieplanning!

 

 

Lees meer

Geef je tekst een podium

Geef je tekst een podium

TXT-on-stagewedstrijd Frappant TXT gaat voor de vierde keer op zoek naar schrijftalent met podiumpersoonlijkheid. Hou je van schrijven en performen? Ben je tussen 18 en 30 jaar? Woon, werk of studeer je in de provincie Antwerpen? Dan is Frappant TXT gegarandeerd iets voor jou!

Stuur voor 15 september je tekstmateriaal in via Azertyfactor. Schrijf minstens één van je teksten  over het thema '(T)HUIS'. Een vakjury selecteert 50 kandidaten die in het najaar aantreden in een van de vier voorrondes. De finale vindt plaats op 28 februari 2015.

Last van podiumvrees of een writer's block? Volg een gratis Frappant-workshop!

Lees meer

Zomertournee – De Sprekende Ezels Deluxe

Zomertournee - De Sprekende Ezels Deluxe

Ook deze zomer gaan De Sprekende Ezels weer op tournee door Vlaanderen. Met een exquise selectie uit het seizoen 2013-2014 draaien we ook dit keer  weer een ongezien grappige, poëtische en muzikale voorstelling in elkaar. Jong en onbekend talent dat staat te trappelen om de wereld te veroveren. En die wereld begint bij u!

Op 26 juli staan de Ezels op het podium in Vrijstaat O (Oostende), op 27 juli maken ze het poëziefestival in Watou onveilig, en op 1 augustus zijn ze te gast op het M-idzomerfestival in museum M in Leuven. Komt dat zien!

 

Lees meer

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Programma volgende Schrijfsalons bekend

Tijdens het Schrijfsalon geeft een gerenommeerd auteur praktische tips en schrijfadvies. Daarnaast krijg je, indien gewenst, feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers. Nieuw: vanaf nu kun je na het Schrijfsalon online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Maak nu jouw persoonlijke afspraak met Michael De Cock (27/9 in Mechelen), Stijn Vranken (18/10 in Turnhout) of Tom Naegels (6/12 in Mol). Bekijk ook eens de reacties op de vorige edities van het Schrijfsalon.

Schrijf je in op Azertyfactor.be.

Lees meer

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Cursus- en wedstrijdaanbod najaar 2014

Van een cursus Moorden met woorden over Prentenboeken schrijven tot een Schrijfwandeling tijdens het Kunstenfestival Watou.

In de nieuwe (gratis) SCHRIJF ontdek je welke schrijfcursussen in jouw buurt op het programma staan. Wie grasduint in het overzicht, ontdekt dat het Basisjaar Literair Schrijven, de intensieve schrijfopleiding van Creatief Schrijven, nu zowel in Antwerpen als in Gent plaatsvindt.

In de brochure vind je ook alle schrijfwedstrijden met een deadline vóór januari 2015. Heb je een gedicht of een verhaal klaar? Stuur het in voor één van de wedstrijden en wie weet, val je in de prijzen.

Lees meer

"Wantrouw elke drijfveer tot schrijven, behalve de vreugde van het formuleren." - Godfried Bomans