Vakantiesluiting Creatief Schrijven vzw

Vakantiesluiting Creatief Schrijven vzw

Hoe mooi ik verdween
Sommigen zijn hun leven lang zoek,
verstoppen zich in de diepte van een schelp
of liggen reeds onder een verweerde steen.

En nu ikzelf tot 17 augustus weg ben
betreur ik dat niemand zag
hoe mooi ik verdween.

Maarten Inghels

Creatief Schrijven vzw is gesloten van maandag 3 augustus tot en met zondag 16 augustus. Vanaf maandag 17 augustus staat het team weer paraat.

Lees meer

Liefde voor Lyriek

Liefde voor Lyriek

Win muziek bij jouw woorden


“Wat niet gezegd kan of mag worden, past meestal perfect in een liedje,” beweert Niels Boutsen, die met Stoomboot zijn muzikale droom beleeft. Niels zetelt samen met singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang in de jury van Liefde voor Lyriek.


Post je Nederlandstalige rap-, rock- of kleinkunsttekst voor 15 november op Azertyfactor.be. De finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd zetten de beste teksten op muziek. De winnaar van de Nekka-wedstrijd brengt het nieuwe lied tijdens de Nekka-Nacht 2016 in de Lotto Arena.


Tips of inspiratie nodig? Download gratis Er moet ook nog tekst op.

Lees meer

Wie vertelt jouw verhaal?

Wie vertelt jouw verhaal?

Sommige verhalen komen beter tot hun recht op een podium. ZINNEMA, het Open Talentenhuis in Brussel, gaat op zoek naar verhalen die erom smeken verteld te worden.


Cursisten van de 'workshop vertellen' die ZINNEMA dit najaar organiseert, selecteren hun favoriete teksten en gaan ermee aan de slag. Chris Lomme coacht hen drie maanden lang en samen met de performers gieten ze de verhalen in een voorstelling.


Post jouw tekst voor 23 augustus op Azertyfactor en wie weet wordt jouw verhaal live verteld op het podium van Het Goudblommeke in Brussel.


Lees meer

Van zin tot dialoog tot personage

Van zin tot dialoog tot personage

Hoe breng je dialogen, monologen en verhalen geloofwaardig tot leven? Hoe maak je een personage zo levensecht dat je het zou aangeven bij de burgerlijke stand?

Je leeft je in in hoe het personage praat, denkt en voelt. Dat levert teksten op die ademen en leven. In prikkelende opdrachten spelen we met taal. Een ideale startcursus om spelend te leren schrijven.

Schrijfdocente Nicole Persy heeft haar roots in theater. Ze maakt van haar ervaring gebruik om je schrijfmotor eens anders aan te drijven. Stap in voor een verfrissende rit.

Vanaf zaterdagvoormiddag 19 september in Mechelen. Schrijf je nu in

Lees meer

De Sprekende Ezels op tournee

De Sprekende Ezels op tournee

De Sprekende Ezels is hét experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, stand-up, en waarom niet, hamsterslingeren. Het hele jaar door reizen de ezels door België en krijgen cafés in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven hen maandelijks over de vloer.


De Sprekende Ezels Deluxe is een best-off uit deze reeks aan fantastische acts. Antwerps stadsdichter Stijn Vranken presenteert u jong en onbekend talent dat staat te trappelen om de wereld te veroveren. En die wereld begint bij u.


Op 23 juli balken de Ezels in de Zomerbar van Museum M in Leuven. Op 25 juli maken ze het poëziefestival in Watou onveilig. Komt dat zien!


Lees meer

"Vaak heb ik van zin tot zin geen idee wat er gaat gebeuren." Renate Dorrestein