Workshop ‘Schrijf je eigen stripverhaal’

Workshop 'Schrijf je eigen stripverhaal'

Stripverhalen staan centraal op de 78ste Boekenbeurs. Strips worden niet alleen getekend, maar ook geschreven. Sterker nog: het scenario vormt de basis van het beeldverhaal. Maar hoe begin je eraan? Hoe vul je het storyboard?

Je krijgt tips van ervaren stripmaker Serge Baeken. Je oefent in verhaalschetsen en scherpt je fantasie aan, want in een strip is alles mogelijk: van sprekende katten, over crashes en instortende gebouwen tot vliegende superhelden.

Vrijdag 31 oktober van 16.30 tot 18 uur.

Schrijf je nu in.

Lees meer

Maak je eigen boek in de Azertyfactory

Maak je eigen boek in de Azertyfactory

Wil je graag een boek schrijven? Bezoek op de Boekenbeurs dan zeker de Azertyfactory. Deze tot de verbeelding sprekende machine maakt van jou in een mum van tijd een schrijver.

Je kiest een titel, genre en een passende quote. Die gegevens verschijnen samen met je foto en je naam op de cover van je boek dat ter plaatse uit de machine rolt. Kom eens langs op stand 439 in zaal 4 op de stand van Creatief Schrijven vzw en ga naar huis met je eigen bestseller onder de arm.

Vorig jaar maakten maar liefst 1067 Boekenbeursbezoekers een eigen boek in de Azertyfactory, onder wie ook Marc de Bel, Ianka Fleerackers en Bart Cannaerts. Bekijk een fotoverslag op Flickr.

Lees meer

SPEEDDATE MET SPECIALISTEN UIT HET BOEKENVAK

SPEEDDATE MET SPECIALISTEN UIT HET BOEKENVAK

Tijdens de Boekenbeurs (31/10/14 t.e.m. 11/11/14) selecteren schrijvers en specialisten uit het boekenvak elke dag hun favoriete tekst op het online kansenplatform Azertyfactor.

Onder meer auteurs Els BeertenBart Koubaa, Leen van den Berg, Marnix Peeters en Kris Van  Steenberge, webcopywriter & social media professional Saskia Videler en Jan Pollet, medewerker van het literaire tijdschrift Deus Ex Machina en scenarist van de striproman O Scenario grasduinen dit jaar tussen de inzendingen op het platform. De schrijvers van de geselecteerde teksten worden op 11 november 2014 uitgenodigd op de Boekenbeurs voor een speeddate met de tipgevers.

Bekijk de sfeerbeelden van de speeddate op de Boekenbeurs 2013 op Flickr of Facebook.

 

Lees meer

Workshops en lezingen op de Boekenbeurs

Workshops en lezingen op de Boekenbeurs

Striptekenaar Serge Baeken maakte de nieuwe affiche voor de 78ste Boekenbeurs en zet het boek letterlijk in de schijnwerpers.  Hij knipoogt, zoals je wellicht zelf al zag, naar Batman. Ook wij zijn weer graag van de partij op de Boekenbeurs en stomen een boeiend programma klaar.

Workshops: Schrijf je eigen stripverhaal - Serge Baeken (31/10), Verbeelding aan de macht / fantasy' – Bavo Dhooge (1/11), Een Poetry Slam in de klas – Max Greyson en Carmien Michels (5/11), ZIN. Lust in je leven door schrijven– Geertje Cauwenbergh (10/11).

Interactieve lezingen: Webschrijven – Kristof D’hanens (6/11), Creativiteit in je schrijfproces – Guillaume Van der Stighelen (8/11) en Panelgesprek: Het geheim van fantasy - Guido Eekhaut, Bavo Dhooge en An Janssens (1/11)

Bekijk het volledige programma.

 

Lees meer

Verhalen over je leven

Verhalen over je leven

Een basiscursus autobiografisch schrijven.

Je leven is een aaneenschakeling van grote en kleine verhalen. Verhalen die de moeite waard zijn om op te schrijven. Voor jezelf, als waardevolle herinneringen, maar ook voor je kinderen en kleinkinderen, zodat ze hun geschiedenis kennen. Voor vrienden, oude en nieuwe bekenden, zodat ze je nog beter leren kennen.

In de schrijfcursus 'Verhalen over je leven' haal je herinneringen op aan de hand van foto’s, voorwerpen, geuren of muziek van toen. Onder begeleiding van Hanneke Stuart schrijf je stap voor stap de verhalen van je leven.

Je hebt geen schrijfervaring nodig, wel plezier in schrijven.

Vanaf zaterdag 8 november van 10 tot 13 uur in Brussel.

 

 

 

Lees meer

“Wees een strenge megalomaan. Dat is de enige manier om een schrijver te zijn.” Annelies Verbeke