We wensen je 365 lekkere schrijfdagen

We wensen je 365 lekkere schrijfdagen

"De tuinman was tevreden, het voorbije jaar was gegroeid als kool." Luc Geeraert postte op Azertyfactor een Nieuwjaarswens. Tekenaar Bert Lezy maakte er een poster (A4-formaat) van die we jou graag als cadeautje aanbieden. Je kunt hem gratis downloaden.

Met Creatief Schrijven vzw ronden we 2015 tevreden af. We blikken terug op een geslaagde Schrijfdag, een verrassend BK Poetry Slam, twee PAROL! expo's, 4 Frappant TXT- voorrondes, 5 edities van Het Schrijfsalon, 12 dagen Boekenbeurs  en veel leuke optredens van De Sprekende Ezels. In 2015 gaan we enthousiast verder op dit elan.

Wij wensen jou alvast 365 lekkere schrijfdagen! En hopen een creatie van jou te lezen op ons kansenplatform Azertyfactor.beVan 24 december tot 4 januari zijn we gesloten. Vanaf maandag 5 januari staan we opnieuw klaar met schrijfadvies.

 

Lees meer

VERZIN houdt het kort

VERZIN houdt het kort

Het eerste nummer van 2015 rolde al van de pers. De wintereditie bevat een dossier over het kortverhaal: “een genre met toekomst”. Wie zijn de specialisten? Hoe pakken zij het aan? En hoe begin je zelf aan een kortverhaal?


Jeroen Brouwers getuigt over 50 jaar schrijverschap: “Een roman is als een suikerspin”. Verder analyseren we het belang van de openingszin, mijmert Diane Broeckhoven over haar schrijfverblijf in de VS en vertelt Hilde Keteleer over haar schrijfvakantie Schrijven in de woestijn”. Ook zakelijk schrijven komt aan bod: VERZIN bundelt de beste tips van stijlgoeroe Steven Pinker.


Het winternummer van VERZIN ligt deze kerstvakantie in jouw brievenbus of boekhandel. Neem nu een abonnement en mis geen enkele editie.

Lees meer

Cursus- en wedstrijdaanbod voorjaar 2015

Cursus- en wedstrijdaanbod voorjaar 2015

Van Reisverhalen schrijven over een cursus Personages opbouwen tot Verhalen schrijven over je leven. In de nieuwe (gratis) SCHRIJF ontdek je welke schrijfcursussen in het voorjaar van 2015 in jouw buurt op het programma staan.

In de brochure vind je ook alle schrijfwedstrijden met een deadline vóór juni 2015. Heb je een gedicht of een verhaal klaar? Stuur het in voor één van de wedstrijden en wie weet, val je in de prijzen.

Download de SCHRIJF-brochure of vraag je papieren exemplaar aan door een mailtje te sturen naar info@creatiefschrijven.be (03 229 09 90).

Lees meer

GEZOCHT: Poetry Slammers, literaire performers en ervaren podiumdichters

GEZOCHT: Poetry Slammers, literaire performers en ervaren podiumdichters

Op zoek naar meer podia, die bovendien een goede vergoeding bieden?

Zin om je netwerk uit te breiden in een professioneel slam poetry project?

Schrijf je dan voor 1 januari 2015 in voor het project ‘Slamlezingen’ en word één van de 6 geselecteerde slamdichters.

Slam poetry is in opmars. De laatste jaren groeiden verschillende slamdichters uit tot professionele performers. Om het genre en de artiesten te ondersteunen zetten het Vlaams Fonds voor de Letteren en ARType vzw het proefproject ‘Slamlezingen’ op.

Meer informatie vind je in de Oproepbrief (PDF, 345 kB).

Lees meer

Literaire geschenktips

Literaire geschenktips

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Onze literaire geschenken vallen ongetwijfeld in de smaak bij elke schrijfliefhebber en/of fervente lezer. Het aanbod is gevarieerd: een abon op VERZIN, boeken met 1001 liefdesbrieven, een LP met liefdesteksten of de roman van de winnaar van de Gouden Meeuw 2014.

Wil je in deze eindejaarsperiode je steentje bijdragen aan PAROL!, schrijven en kunst over grenzen en muren heen? Dan bieden we je graag een artistieke kalender en 15 fotoposters aan. De bundel Ooit komt er een dag laat je op papier genieten van slamfragmenten uit de workshops slam poetry. Bij het boekje zit een CD die slam en muziek combineert tot een unieke creatie.

Bestel je geschenk voor 15 december en wij zorgen ervoor dat het mooi verpakt onder jouw kerstboom belandt. Bekijk snel het aanbod.

Lees meer

“Wees een strenge megalomaan. Dat is de enige manier om een schrijver te zijn.” Annelies Verbeke