Schrijfdag 2017

Op zaterdag 25 maart verwelkomen we je graag op onze tiende Schrijfdag in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Vanaf 1 februari kun je een ticket kopen op schrijfdag.be. Wacht niet te lang, want workshops zitten snel vol. Op het programma: lezingen, workshop en infosessies met o.m. Gerda DendoovenMalin-Sarah Gozin, Kristien HemmerechtsKatrijn Van Bouwel en Jeroen Olyslaegers. In het stadsarchief kom je alles te weten over het belang van research bij een historische roman. Verken je graag de buurt? ...

Lees meer

Jouw zin als literaire tattoo op de Schrijfdag 2017

Welke zin vloeide uit jouw pen waar je trots op bent? Na welke zin dacht je, ‘oké, dat is het pareltje dat goed klinkt, dat swingt, raakt en smaakt naar nog meer zinnen’? We zijn benieuwd naar die ene rake volzin die jij ooit schreef. Neem deel aan de wedstrijd op Azertyfactor en wie weet, word jij de ster van de Schrijfdag op zaterdag 25 maart 2017 in het Felix Pakhuis ...

Lees meer

Masterclass met Rubén Abella: microfictie - het ware verhaal (Engelstalig)

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart hebben we niemand minder dan Rubén Abella te gast. Rubén is auteur van vier romans en twee kortverhalenbundels. Hij doceert in de Escuela de Escritores in Madrid. In deze praktijkgerichte en interactieve masterclass leert hij je graag wat microfictie is en wat het genre doet werken. Je schrijft zelf ook microverhalen (in het Engels). Je zet je narratieve denken op scherp en geeft feedback op elkaars werk om zo tot eigen verhalen te komen. Er zijn nog enkele plaatsen.

Lees meer

Naft voor Woord 2016-2017

De voorrondes van Naft voor Woord zijn er weer. 38 geselecteerden geven het beste van zichzelf tijdens vier avonden in vier verschillende gemeentes. De vakjury met Carmien Michels (Europees Kampioen Poetry Slam), Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) en Peter Briers (journalist GvA) geeft live feedback op de kandidaten. Kom supporteren voor jouw favoriet en geniet van een gratis Gouden Carolus en een lokale lekkernij. Het aanstormend schrijftalent verwacht jou!

Lees meer

Ontdek het nieuwe cursus- en wedstrijdaanbod

Twee keer per jaar publiceert Creatief Schrijven vzw een handige gids met alle cursussen en wedstrijden in Vlaanderen en in Brussel: de SCHRIJF. Als je een VERZIN-abonnement hebt, zit hij al in je VERZIN verscholen. De SCHRIJF staat ook deze keer weer boordevol tips en tricks om van jou een nog betere schrijver te maken. Geïnteresseerd? Je kunt onze nieuwe SCHRIJF downloaden om nadien jouw favoriete cursus- of wedstrijd te kiezen.

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN