“Door onwerelds licht gevoed.” Drie hedendaagse dichters en Hadewijch

28 april 2017 om 20.00u

Een poëtisch avondprogramma met Lucienne Stassaert, Hélène Gelèns en Lies Van Gasse. Veerle Fraeters bespreekt en zingt liederen van Hadewijch.

Een initiatief van het Letterenhuis in samenwerking met de onderzoeksgroepen ISLN en Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen, en met de steun van de KANTL, Poëziecentrum, Muziektheater Transparant en deSingel.

  • Literair evenement
  • Prijs: gratis
  • Locatie: Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen
  • Meer info: Aanmelden: letterenhuis@stad.antwerpen.be
    “Die minne es al” - een Hadewijchfestival Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen. Bekijk hier het volledige festivalprogramma in Antwerpen en Gent.
    Foto © Kurt d'Haeseleer


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.