Film ‘Hadewijch’

5 mei 2017 om 20.00u

Vertoning van de film ‘Hadewijch’ (2009) van de Franse filosoof en cineast Bruno Dumont. De film ontving in 2009 de FIPRESCI-prijs (prijs van de internationale filmkritiek) op het Toronto Film Festival. Tom Paulus, docent filmgeschiedenis aan de Universiteit Antwerpen, verzorgt een inleiding.
Een initiatief van de onderzoekscentra Ruusbroecgenootschap en Visual Poetics van de Universiteit Antwerpen.

  • Literair evenement
  • Prijs: € 5
  • Locatie: Cinema Zuid, Waalse kaai 47, 2000 Antwerpen
  • Meer info: Reserveren: http://www.uantwerpen.be/hadewijch-film
    “Die minne es al” - een Hadewijchfestival Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen. Bekijk hier het volledige festivalprogramma in Antwerpen en Gent.
    Foto © Kurt d'Haeseleer


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.