Hadewijch. Een middeleeuwse schrijfster met modern charisma

27 april 2017 om 20.00u

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) organiseert twee lezingen waarin Hadewijch-specialiste Veerle Fraeters en schrijver Joris Note op zoek gaan naar wat een dertiende-eeuwse mystica vandaag kan betekenen.
Een initiatief van de KANTL in samenwerking met Poëziecentrum en het Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen, en met de steun van Muziektheater Transparant, het Letterenhuis en deSingel.

  • Literair evenement
  • Prijs: € 6 / € 4
  • Locatie: Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL), Koningstraat 18, 9000 Gent
  • Meer info: Info en reservatie: http://kantl.be/agenda/hadewijch-1
    “Die minne es al” - een Hadewijchfestival Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen. Bekijk hier het volledige festivalprogramma in Antwerpen en Gent.
    Foto © Kurt d'Haeseleer


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.