Opera21/Revelations

21 april 2017 om 20.00u

Een multimediale opera van Wim Henderickx met als uitgangspunt de indrukwekkende Visioenen van de dertiende-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch van Antwerpen.

Een productie van Muziektheater Transparant (regisseur Wouter Van Looy) in coproductie met deSingel, Operadagen Rotterdam, HERMESensemble en Cappella Amsterdam.

Op vrijdag 21 april om 10 u. geven de makers van Revelations in deSingel toelichting bij het creatieproces op het internationale congres EPARM (European Platform for Artistic Research in the Arts). Info op de websites van het EPARM-congres en van deSingel

Foto © Kurt d’Haeseleer

  • Literair evenement
  • Prijs: € 28 (basis) / € 24 (-25/65+) / € 8 (-19 jaar)
  • Locatie: deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
  • Meer info: www.desingel.be “Die minne es al” - een Hadewijchfestival Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen. Bekijk hier het volledige festivalprogramma in Antwerpen en Gent.


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.