Poëzie rendez-vous met Hans Tentije

22 november 2017 om 12.30u

‘Poëzie van uitzonderlijk niveau, die onmiddellijk in alle wereldtalen vertaald zou moeten worden’ (Piet Gerbrandy – De Volkskrant). Hans Tentije debuteerde in 1975 met Alles is er. Zijn poëzie werd bekroond met onder meer de Lucy B. en C.W. Van der Hoogtprijs, de Herman Gorterprijs en de Karel van de Woestijneprijs. Er verscheen een uitgebreide bloemlezing uit zijn werk onder de titel Hoe het komt (2015).

  • Literair evenement
  • Prijs: vrije bijdrage
  • Locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
  • Meer info: Reserveren via events@poeziecentrum.be Zin om uw lunchpauze op een originele manier door te brengen? Weet u op woensdagmiddag nooit wat te doen? Poëzie Rendez-Vous brengt u op het middaguur een intieme ontmoeting met een bekende dichter. Hou de volgende sessie alvast in de gaten: Woensdag 13 december 2017: Poëzie rendez-vous met Mark van Tongele Een productie van Poëziecentrum. Poëzie Rendez-Vous wordt gesponsord door Chocolatier Hilde Devolder in Gent. Bezoek de HD Gent-pagina hier op Facebook.


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.