“Sanc van minnen.” Psallentes zingt mystieke gezangen uit de middeleeuwen

12 mei 2017 om 20.00u

Het ensemble Psallentes brengt volkstalige en Latijnse liederen en gezangen van Hildegard van Bingen tot Suster Bertken.
Een initiatief van de Faculteit Letteren & Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen, en met de steun van het Letterenhuis, de KANTL, Poëziecentrum, Muziektheater Transparant en deSingel.

  • Literair evenement
  • Prijs: € 8
  • Locatie: Universiteit Antwerpen, Klooster van de Grauwzusters, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen
  • Meer info: Info en reservatie: http://www.uantwerpen.be/hadewijch-concert Na afloop receptie.
    “Die minne es al” - een Hadewijchfestival Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen. Bekijk hier het volledige festivalprogramma in Antwerpen en Gent.
    Foto © Kurt d'Haeseleer


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.