The offense of poetry – tweede Hans Groenewegenlezing door Erik Spinoy

18 november 2017 om 14.30u

In de geest van de onvolprezen poëziecriticus Hans Groenewegen (1956-2013) wordt tweejaarlijks een Hans Groenewegenlezing opgezet in Vlaanderen en Nederland. Na Anneke Brassinga is de eer nu aan Erik Spinoy om een essay te schrijven en een lezing te geven in de KANTL, en daarna deel te nemen aan een debat in Poëziecentrum.

lezing: om 14:30 uur in KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent
debat: om 16 uuur in Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent

Het programma vindt een week later ook plaats in de OBA en bij Perdu in Amsterdam.

  • Literair evenement
  • Prijs: Gratis
  • Locatie: lezing: om 14:30 uur in KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent debat: om 16 uuur in Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
  • Meer info: reserveren: voor de lezing via secretariaat@kantl.be, voor het debat via events@poeziecentrum.be


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.