Schrijfcoaching door Maartje Luif

Online

Je kunt kiezen voor online coaching, waarbij ik aan de hand van jouw werk uitgebreide leesverslagen maak, die ik met theorie en nieuwe opdrachten naar je verstuur per e-mail.

Ontmoetingen

Mocht je liever feedback krijgen in persoonlijke gesprekken, dan kan dat ook. Dan licht ik de leesverslagen toe in een bijeenkomst in Entrepot of in De Blauwe Schuit in Leuven. Je krijgt ook altijd nog een samenvatting op schrift.De coaching kan op twee manieren beginnen: bij een bestaande tekst of bij een wens.

Bestaande tekst

Je hebt een tekst liggen die je eens serieus onder de loep wilt nemen. Misschien wil je het verhaal aan anderen laten lezen, het publiceren, maar is het nog niet af. Of het is simpelweg nog niet goed genoeg. We kijken samen op alle niveaus waar we de tekst kunnen verbeteren.

Wens of plan

Je wilt een lange productie maken: een verhaal schrijven, een manuscript, een boek. Maar hoe begin je? Waar haal je het zelfvertrouwen vandaan? En als je dan eenmaal bent begonnen: hoe zet je door? En niet te vergeten: doe je het goed? Bij al die elementen die een schrijver tarten tijdens een langdurig project kan ik je helpen.

Fictie of non-fictie

Mijn benadering is heel persoonlijk. Ik stel er een eer in om de theorie die ik verstuur zo veel mogelijk toe te spitsen op jouw talenten, problemen en vorderingen. Elke uitgevoerde opdracht zal ik uitgebreid beoordelen en gebruiken bij de rest van het traject.
Bij non-fictie hanteer ik theorie die gericht is op informatieve teksten: doel, doelgroep, inhoud, vorm, stijl, taal en eindredactie. Bij literaire non-fictie en fictie gebruik ik verhaaltheorie die gericht is op verhaallijnen, personages, perspectief, stijl en taal.

Werkwijze

Bij lange projecten stel ik vooraf een gratis diagnose op basis van je wens, je plan of (een deel van) de bestaande tekst. Ik schrijf een inhoudelijk voorstel, waarin ik de onderdelen aanwijs waaraan we moeten werken. Daarnaast maak ik een schatting van de hoeveelheid sessies die we daarvoor nodig hebben en ik doe een prijsopgave. Jij kunt het voorstel aanvaarden, een tegenvoorstel doen of afhaken.

Over Maartje Luif

Sinds 2010 begeleid ik lange projecten op het gebied van fictie en non-fictie. De pupil die ik het langste begeleid, boekte onlangs zijn dertigste sessie.
Hoewel ik ben opgeleid als journalist, ben ik me met behulp van columns en een weblog meer en meer gaan specialiseren in fictie en mooischrijverij. In 2009 bood uitgeverij L.J. Veen (nu Atlas-Contact) mij een contract aan voor een roman, sindsdien werk ik aan mijn meesterwerk. Daarnaast schreef ik mee aan scripts voor Uki (Universal) en verscheen er werk van mij in Das Magazin. In 2006 eindigde ik vlak na winnaar Geen Stijl bij de Dutch Bloggies voor Best Geschreven Weblog.

 • Begeleiding: Maartje Luif
 • Wanneer:

  Je kunt elk moment beginnen. Ik stel een diagnose op basis van jouw plan, wens of een ingestuurde tekst. In die diagnose vind je een voorstel voor de werkwijze, de inhoud, de duur en de prijs.

 • Locatie: Online of in Leuven
 • Niveau: Beginners, beginners met ervaring
 • Provincie: Vlaanderen
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Het Eiland Neus
 • Genre: Individuele begeleiding

 • Meer info:

  Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Schrijfcoach.
  Als je op de site een tekst uploadt, ontvang je een gratis diagnose.
  Mocht je vragen hebben, dan kun je die hier stellen. Je kunt Maartje Luif ook bereiken op 0486 08 49 84.