Naft voor Woord 2016-2017

Naft voor Woord is een txt-on-stage-wedstrijd voor alle 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst. Dat de wedstrijd een springplank kan zijn naar het professioneel literaire circuit bewijzen o.a. Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

De jury met uitgever Rudy Vanschoonbeek, Europees Kampioene Poetry Slam Carmien Michels en Peter Briers, journalist bij GvA, selecteert 40 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend stoomde de kandidaten zich klaar voor één van de vier voorrondes.

De winnaars van Naft voor Woord krijgen publicatiekansen, optredens op evenementen en een prijzenpot van minstens 1000 euro.

Voorrondes

Meer dan 80 jonge schrijvers stelden zich kandidaat voor Naft voor Woord. Een vakjury, met uitgever Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Europees Kampioene Poetry Slam Carmien Michels en journalist van GvA, Peter Briers, beoordeelde alle teksten. 38 geselecteerden gaan door naar de voorrondes in 4 bibliotheken in de provincie Antwerpen. Tijdens het workshopweekend op 18 en 19 februari stoomden de laureaten zich klaar.

De eerste vier finalisten van de TXT-on-stage-wedstrijd Naft voor Woord zijn bekend: Dorien De Vylder, Dimitry Vlyt, Anke Verschueren en Hans Depelchin kwalificeerden zich voor de finale in Bibliotheek Permeke op 6 mei. De volgende twee voorrondes vinden plaats in de bibliotheken van Malle (30/3) en Mechelen (31/3).

Per voorronde klimmen een tiental jonge schrijvers op het podium om jou omver te blazen met hun tekst. Juryleden Carmien Michels, Peter Briers en Rudy Vanschoonbeek geven na elke performance instant feedback. Kom dit nieuw aanstormend talent ontdekken en geniet intussen van een gratis Gouden Carolus, een lokale lekkernij en een streepje muziek. Supporter voor jouw favoriet tijdens de laatste twee voorrondes in de bibliotheken van Malle (30/3) en Mechelen (31/3).

De finale is op 6 mei in Bibliotheek Permeke in Antwerpen: save the date!

Laat de kandidaten jou overtuigen om naar de voorrondes te komen in dit filmpje: