Naft voor Woord 2016-2017

Naft voor Woord is een txt-on-stage-wedstrijd voor alle 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst. Dat de wedstrijd een springplank kan zijn naar het professioneel literaire circuit bewijzen o.a. Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

De jury met uitgever Rudy Vanschoonbeek, Europees Kampioene Poetry Slam Carmien Michels en Peter Briers, journalist bij GvA, selecteert 40 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend stoomde de kandidaten zich klaar voor één van de vier voorrondes.

De winnaars van Naft voor Woord krijgen publicatiekansen, optredens op evenementen en een prijzenpot van minstens 1000 euro.

Voorrondes

Meer dan 80 jonge schrijvers stelden zich kandidaat voor Naft voor Woord. Een vakjury, met uitgever Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Europees Kampioene Poetry Slam Carmien Michels en journalist van GvA, Peter Briers, beoordeelde alle teksten. 38 geselecteerden gaan door naar de voorrondes in 4 bibliotheken in de provincie Antwerpen. Tijdens het workshopweekend op 18 en 19 februari stoomden de laureaten zich klaar.

Per voorronde treden een tiental jonge schrijvers aan. De vakjury geeft instant feedback op de performances van de kandidaten. De twee winnaars van elke voorronde gaan door naar de finale op 6 mei. Kom supporteren voor jouw favoriet tijdens één van de voorrondes.

Bekijk hier een fragment van de vorige finale: