BK Poetry Slam 2018

Huidig Slamkampioen Lisette Ma Neza geniet nog even na van haar overwinning en bereidt zich intussen volop voor op het WK Poetry Slam op 12 mei. Intussen staat het nieuwe BK ook voor de deur: op 29 september nemen de beste slammers van het moment het in Brussel tegen elkaar op in een bikkelharde woordenstrijd.

Vooraleer het zover is, zijn wij op zoek naar kampioenen! Heb jij een hart voor ritme, rijm en performance? Neem jij het publiek volledig in met je woorden in drie minuten? Heb je zin om het podium te bestormen en het beste van jezelf te geven? Doe mee aan een voorronde in Gent, Brussel, Leuven, Genk, Charleroi, Luik, Bergen, Kortrijk en Antwerpen. Wie weet sta jij in september wel op het Brusselse podium en verdedig je België op het EK Poetry Slam in Boedapest eind november.

Voorrondes

Slam poetry volgt het principe van de drie P’s: performance, publiek en poëzie. Schrijf jij teksten met emotie, voel je geen angst om op een podium te staan en kun je ervoor zorgen dat een publiek in de ban geraakt van jouw woorden? Dan ben je de geknipte persoon om deel te nemen aan de voorrondes van het BK Poetry Slam.

Schrijf deze data alvast in je agenda. Informatie over hoe je je inschrijft voor een van de voorrondes volgt binnenkort.

  • Leuven: 18 april, OPEK – georganiseerd door Urban Woorden
  • Charleroi: 26 april, Go Slam Collectif – georganiseerd door Go Slam City
  • Antwerpen: 3 mei, Bibliotheek Permeke – georganiseerd door You On Stage
  • Luik: 16 mei, La Zone – georganiseerd door La Zone
  • Antwerpen: 17 mei, Het Gravenhof – georganiseerd door You On Stage & ’t Graafste Hof
  • Bergen: 17 mei,  La Maison Folie – georganiseerd door ENv.i.e.s.
  • Brussel: 17 mei, Pianofabriek – georganiseerd door Pianofabriek & Slameken
  • Kortrijk: 19 mei, De Stroate – georganiseerd door De Stroate
  • Genk: meer info volgt
  • Gent: meer info volgt

Hou deze pagina en beslam.be in de gaten om op de hoogte te blijven van alles rond het aanstormend BK Poetry Slam 2018.

Wil je je voorbereiden op de voorrondes of vraag je je af wat slam poetry precies is? Check dit filmpje van de Antwerpse voorronde in 2016.

 

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineerde dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop  bij Creatief Schrijven.

 

In 2016 maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

Schermafdruk 2017-04-04 14.28.40

Het BK Poetry Slam 2018 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.