BK Poetry Slam 2016

Proficiat aan Giovanni Centola! Hij is de nieuwe Belgische Slamkampioen 2016. De West-Vlaamse VoRRe was nipt tweede en Skash kreeg een bronzen medaille. De Leuvense Petit Jean was de publiekswinnaar van de avond. Ook alle andere kandidaten hadden een heel hoog niveau.

Op 26 november zal Giovanni Centola onze Belgische eer verdedigen tijdens het Europees Kampioenschap 2016 op het podium van het Wagehuys in Leuven. Kom kijken en schreeuw, klap of fluit Giovanni naar de overwinning. De voorronde voor het EK zijn volledig gratis, tickets voor de avondfinale kan je verkrijgen op de site van 30CC.

Op zaterdagavond 29 oktober 2016 palmden de beste slamdichters van ons land 30CC/Schouwburg in Leuven in. Een Poetry Slam wordt wel eens vergeleken met een ‘boksmatch met woorden’. De dichters krijgen drie minuten de tijd om met straffe punchlines en een sterke performance de vakjury en het publiek in te pakken. DJ Odilon verzachtte de knock-outs met stevige beats.

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Thomas More  in Leuven Utopia publiceerde. De stad viert deze verjaardag o.m. met het BK en EK Poetry Slam. De slammers verrassen je met hun eigen ode aan Utopia.

De VRT maakte ook een reportage over de finale van het BK Poetry Slam.

Het BK Poetry Slam 2016 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.

Onze partners en sponsors: 30CC, Pianofabriek, Nationale Loterij, Lezarts UrbainsPoëziecentrumUrban Woorden en Utopia Leuven.