BK Poetry Slam 2017: een bikkelharde woordenstrijd

Op 28 oktober strijden de elf beste slammers van België tegen elkaar in een bikkelharde woordenstrijd. De boksring van de avond is opgesteld in het Kaaitheater in Brussel. De avond begint om 19u en is volledig gratis. Reserveren is niet nodig, je aanwezigheid is voldoende. Een poetry slam wordt vaak beschreven als een boksmatch met woorden. Elke slammer heeft zijn eigen stijl: van poëtisch zelfinzicht tot staalharde maatschappijkritiek, alles komt aan bod.

 

Sinds mei waren er in heel België verschillende voorrondes met zo’n twintigtal kandidaten. De winnaars van deze voorrondes selecteerden zich voor de finale van het BK Poetry Slam 2017. Deze elf sterke, uiteenlopende kandidaten vonden een weg naar de finale: Giovanni Baudonck (voorronde Pianofabriek), Sven De Swerts (voorronde You On Stage), Anke Somers (voorronde Uwoorden), Leïla (voorronde Prix Paroles Urbaines), Serial D’Rimeur (voorronde enV.I.E.S.), Kevin Amse (voorronde Wolven van La Mancha), Lisette Ma Neza (voorronde You On Stage), Teddy Bair (voorronde De Stroate), Nestor (voorronde Prix Paroles Urbaines), Le Chauve sourit (voorronde GoSlam Collectif) en Najib (voorronde La Zone).

Een professionele jury met o.m. Slongs Dievanongs en dichter Antoine Boute geeft die avond instant feedback. Maar ook jij hebt een stem! Leid jouw favoriet dus met zoveel mogelijk decibels recht naar de overwinning. Laat weten of je erbij bent die avond op het facebook-event.

Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zesde keer het BK Poetry Slam 2017. Om dit te vieren, verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop op het BK Poetry Slam en binnenkort ook op deze website.

Geselecteerden CBK Poetry Slam 2017

Vlaanderen:

Brussel/Wallonië:

Check beslam.be voor meer info.

Vorig jaar maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

Schermafdruk 2017-04-04 14.28.40

Het BK Poetry Slam 2017 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.