BK Poetry Slam 2018

Heb jij een hart voor ritme, tekst en performance? Neem jij het publiek volledig in met je woorden in slechts drie minuten?  Doe mee aan een van de voorrondes van het BK Poetry Slam 2018. Wie weet sta jij op 29 september in de finale en verdedig je België dit najaar op het EK Poetry Slam in Boedapest.

 

Voorrondes

Schrijf deze data alvast in je agenda. Informatie over hoe je je inschrijft voor een van de voorrondes volgt binnenkort.

Hou deze pagina en beslam.be in de gaten om op de hoogte te blijven van alles rond het BK Poetry Slam 2018.

Wil je je voorbereiden op de voorrondes of vraag je je af wat slam poetry precies is? Check dit filmpje van de Antwerpse voorronde in 2016 en de publicatie Poetry Slam Poetry, boordevol tips van professionals.

Winnaar BK 2017

Lisette Ma Neza won het BK Poetry Slam 2017. Giovanni Baudonck werd tweede en Kevin Amse ontving een bronzen medaille. Lisette gaf de ochtend nadien een interview op Radio 1 waar ze zelf ook live een tekst bracht. Herbekijk het fragment hier:

Schermafdruk 2018-02-27 11.37.42

 

Zij verdedigde ons land tijdens het EK Poetry Slam in Brussel waar ze tweede werd. Lisetta Ma Neza staat binnenkort als Belgische finalist op het WK Poetry Slam in Parijs. Spannend!

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop  bij Creatief Schrijven.

 

In 2016 maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

Schermafdruk 2017-04-04 14.28.40

Het BK Poetry Slam 2018 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.