SchrijversAcademie

Ben je al een tijdje aan het schrijven en wil je eindelijk die roman, verhalen- of poëziebundel, dat jeugdverhaal of die thriller op papier krijgen?

SchrijversAcademie wordt jouw stok achter de deur. Overtuig ons van je schrijfkwaliteit en je verzekert jezelf van twee jaar lang een plaats in een gemotiveerde groep gelijkgezinden. Je krijgt begeleiding van professionele mensen bij het schrijven van je literaire project. Ondertussen ontwikkel je in de discussies met je collega’s ook je literaire persoonlijkheid.

Deze website biedt antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe stel ik me kandidaat voor SchrijversAcademie?
  • Hoe ziet het lesprogramma eruit?
  • Wie zijn de docenten en begeleiders?
  • Wat is het doel van de tweejarige opleiding?
  • Waar kan ik na die twee jaar terecht?

SchrijversAcademie heeft een goede naam als opleiding voor literaire schrijvers met dat beetje extra. De opleiding bracht al auteurs als Ruth Lasters, Vera Marynissen, Dimitri Bontenakel, Fikry El Azzouzi, Kris Van Steenberge en Runa Svetlikova voort. In de hervormde SchrijversAcademie mikken we op mensen met een literair project.

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust. Als het programma je aanspreekt, maar je twijfelt of je er al klaar voor bent, kun je ook eerst het Basisjaar Literair Schrijven volgen.