Literaire Loge

Alumninetwerk

De ‘Literaire Loge’ brengt afgestudeerden van SchrijversAcademie en het Basisjaar Literair Schrijven samen. Het alumninetwerk bied oud-studenten op de eerste plaats de kans om schrijfgenoten van vroeger terug te zien, en meteen ook andere mensen die SchrijversAcademie gevolgd hebben.

Wie voor 30 euro lid wordt, krijgt een abonnement op het magazine VERZIN, online nieuwsbrieven en kortingen in boekhandels en bij evenementen. Je krijgt ook 15% korting op de cursussen van Creatief Schrijven vzw. Daarnaast kun je in het najaar gratis deelnemen aan literaire avonden en auteurslezingen. Een lidmaatschap geldt voor één jaar, tot en met eind 2016. In de Facebookgroep leg je contacten met de andere alumni.

Wil je lid worden van het alumninetwerk? Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be.

Literaire lezingen (gratis voor leden van de loge)

Elk najaar onthullen vijf auteurs hun schrijfgeheimen tijdens de lezingen van het Basisjaar Literair Schrijven in De Nieuwe Vrede in Berchem. Leden van dee Literaire Loge kunnen deze lezingen gratis bijwonen (een ticket kost normaal gezien 10 euro). De volgende reeks vindt plaats in het najaar van 2016:

 

Literaire avonden (gratis)

Rijpe vruchten – versgeplukte letteren uit de boomgaard van SchrijversAcademie

Vanaf 2015 startten we ook met een reeks literaire avonden. Om de twee maanden plukt de schrijfopleiding SchrijversAcademie drie net afgestudeerde schrijvers uit zijn boomgaard en presenteert ze aan het brede publiek. Elke avond sluit af met een gerenommeerde auteur die een nauwe band heeft met SchrijversAcademie. De literaire avonden vinden ook plaats in  in De Nieuwe Vrede in Berchem.

Studenten van de Academie voor Muziek en Woord Berchem begeleiden op piano.

Data 2016-2017:

  • dinsdagavond 25 oktober 2016: Bart Koubaa
  • dinsdagavond  20 december 2016: Peter Theunynck
  • dinsdagavond 21 februari 2017: Kris van Steenberge
  • dinsdagavond 18 april 2017
  • vrijdagavond 30 juni 2017

 thumb_DSC00353_1024  thumb_DSC00332_1024

Kortingen

Bij lidmaatschap hoort ook een lidkaart. Met deze kaart krijg je kortingen bij:

Bij de ontvangst van je lidkaart krijg je een overzicht.

Facebookgroep

We willen de kans tot uitwisseling ook via sociale media vergroten. In de Facebookgroep De Literaire Loge kunnen alumni van SchrijversAcademie met elkaar in dialoog kunnen gaan. We delen er de nodige weetjes over de opleiding en over de alumni-werking en ook jij kunt er nieuwtjes delen.

Maak je lid

Wil je van dit literaire programma genieten? Maak je dan lid van De Literaire Loge. Schrijf 30 euro over op het bankrekeningnummer van Creatief Schrijven vzw: BE 06 7310 3181 1022 (BICC: KREDBEBB) met vermelding van je naam en code ‘LL16’.

Zeg het voort

Creatief Schrijven probeert samen met Hubert Van Lier, die SchrijversAcademie oprichtte en ook jaren leidde, om zoveel mogelijk studenten van de opleiding op te sporen.

Studeerde jij af aan het Basisjaar Literair Schrijven of SchrijversAcademie, maar ontving je geen uitnodiging voor het alumninetwerk? Laat het ons weten door te mailen naar info@creatiefschrijven.be en we voegen je toe aan onze verzendlijst.

Schrijversacademie_logo