1001 Liefdes

Creatief Schrijven ging op zoek naar 1001 liefdesbrieven van 1001 verschillende schrijvers. Op een aparte feeërieke website verzamelden we er meer dan 4000. De beste brieven werden gepubliceerd in boekvorm. 1001 Liefdes. De mooiste liefdesbrieven Welke zijn nu de allermooiste liefdesbrieven uit 1001 Liefdes? Die vraag stelden we aan Koen Stassijns en Ivo Van Strijtem, bloemlezers […]

All Write Now

Met All Write Now gingen we samen met Dimitri Leue en Boek.be op zoek naar jong schrijftalent tussen 12 en 16 jaar. 30 jonge schrijvers ontvingen een uitnodiging voor de schrijfuitdaging op 3 november 2015 op de Boekenbeurs. Jeugdauteur Dirk Bracke startte de dag met een inspiratiesessie en een schrijfopdracht. De jongeren kregen enkele uren […]

Azertyfactor

Tip van de week: Ulrike Burki

Beeld Express 2017

Wil je je laten inspireren door een foto? Wil je jouw poëzie zien verschijnen in Beeld Express, het tijdschrift van het Centrum voor Beeldexpressie?

BK Poetry Slam 2017

Doe mee aan de voorrondes van het BK Poetry Slam 2017! Info vind je op beslam.be.

Boek ons

Woordsculpturen verzoenen woord en beeld. Kunstenaars schrijven flarden tekst op grote lichaamssculpturen of op levende modellen.

De Poëziedokter

Kom op consultatie bij Peter Holvoet-Hanssen

De Sprekende Ezels

Een experimenteel, laagdrempelig vrij podium

Fakeboek

Fakeboek is een literair experiment op maat van het nieuwe digitale tijdperk.

In dit project worden taal en stijl van social media (Facebook en aanverwanten) geherinterpreteerd als een nieuw literair genre.

We bouwen aan een digitaal co-writingproject voor alle mogelijke schrijvers. Het resultaat leest als een sociaal netwerk, maar is helemaal uitgedacht door schrijvers, met fictieve personages, verhaallijnen, statusupdates en tijdslijnen.

Begin zelf een verhaal, schrijf mee aan een bestaand verhaal of leen een personage van iemand anders voor jouw verhaal.

www.fakeboek.be

Gouden Meeuw

Sla je schrijfvleugels uit… en win de Gouden Meeuw 2014

 

Het Schrijfsalon

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard is? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met een professioneel auteur tijdens Het Schrijfsalon.

Het volgende Schrijfsalon vindt plaats op  zaterdag 6 december (15 – 18.30u) in ’t Getouw  in Mol. Auteur en theaterschrijver Jeroen Olyslaegers geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Na de lezing krijg je – indien gewenst – feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis. Voor 5 euro krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Nieuw: na Het Schrijfsalon kun je nog een keer online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Schrijf je in opAzertyfactor.be .

De deelnemers van de vorige Schrijfsalons waren bijzonder enthousiast. Bekijk hun reacties.

Liefde voor Lyriek 2017

Win muziek bij jouw woorden

Naft voor Woord 2016-2017

De voorrondes van Naft voor Woord zijn er weer. 38 geselecteerden geven het beste van zichzelf tijdens vier avonden in vier verschillende gemeentes. De vakjury met Carmien Michels (Europees Kampioen Poetry Slam), Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) en Peter Briers (journalist GvA) geeft live feedback op de kandidaten. Kom supporteren voor jouw favoriet en geniet van een gratis Gouden Carolus en een lokale lekkernij. Het aanstormend schrijftalent verwacht jou!

Parol!

writing and art beyond walls, beyond borders Europees kunstenproject   Met artistieke woord- en beeldpraktijken creatieve bruggen slaan tussen kunst, cultuur, penitentiaire systemen en de brede maatschappij, dat was de doelstelling van het Europese kunstenproject PAROL! writing and art beyond walls, beyond borders. Vanaf juni 2013 tot maart 2015 werkten kunstenaars woord en beeld samen met […]

Schrijfdag 2017

Op zaterdag 25 maart streken we met de tiende Schrijfdag neer in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Meer dan 50 auteurs en vakspecialisten gaven hun schrijfgeheimen prijs. De winnaar van de wedstrijd ‘De zin van je leven’ is Kevin Amse. De jury met Tom De Cock, Stijn Vranken en Gerda Dendooven koos zijn zin uit meer dan driehonderd inzendingen: ‘Ik hou ervan hoe jouw adem de bril beslaat waarmee ik naar het leven kijk’. Publiekswinnaar werd Karen Brom met ” ‘Boos’ is de oplossing van de rebus die mijn lichaamstaal verraadt.”

SchrijversAcademie

Ben je al een tijdje aan het schrijven en wil je eindelijk die roman, verhalen- of poëziebundel, dat jeugdverhaal of die thriller op papier krijgen? Dan is SchrijversAcademie de geknipte kans! Stel je kandidaat vóór 15 mei en overtuig ons van je schrijfkwaliteit. Je verzekert jezelf van een plaats voor twee jaar in een gemotiveerde groep gelijkgezinden en krijgt begeleiding van professionele mensen bij het schrijven van je literaire project. Lize Spit, Kris van Steenberge, Dimitri Bontenakel, … deden het je al voor.