DEBUTANTENBAL IN AMSTERDAM

BANNER_vrbril_kaderrood (1)

De Nederlandse organisatie Editio organiseert op zaterdagavond 31 maart het Debutantenbal in Amsterdam; een ideaal netwerkmoment met schrijfgenoten en uitgevers.  Wat mag je verwachten? Speeddaten met redacteurs en uitgevers. Ervaren auteurs die je overladen met tips. Een flitsende literaire show met o.a. Ivo Victoria, Peter Buwalda en Saskia De Coster. Wij leggen voor de gelegenheid een bus in. Trommel je schrijfvrienden op en boek je zitje op de bus. Wij kijken er alvast naar uit!

Coaching: wie ben jij als schrijver?

Ruth Aerts

Je schrijft, of liever gezegd: je schrapt vooral. Je wil schrijven, maar je vindt nooit het juiste moment, de juiste mood, de juiste … “Schrijven is maar een hobby”, antwoord je kleintjes, wanneer anderen vragen wat je al gepubliceerd hebt. De ‘constructieve’ feedback die je ontvangt op je teksten, raakt je diep en laat je niet […]

Red de bibliotheek

bib voor iedereen

Vertoef jij ook graag tussen de boeken in de bibliotheek? Vind je de bibliotheek een ideale inspiratieplek? Wij ook! Sinds 2016 is het niet meer verplicht voor steden en gemeenten om een bibliotheek te hebben. Daar willen wij iets aan doen. Onderteken deze petitie en red de bibliotheek. 

Nieuw onbekend literair talent in de kijker

akrostis

Naast aandacht voor gevestigde auteurs wil Akrostiş ook jong, onbekend talent in de kijker zetten. Zij helpen jou op weg.

5 tips voor een vliegende start van de Poëzieweek

poezieweek

Poëzieweek gaat op 25 januari van start met Gedichtendag. Ook jouw gedichten mogen dan niet ontbreken. Deel ze op azertyfactor.be en laat ons meegenieten. Wij geven je alvast 5 tips om van jouw woorden een pareltje te maken.

Sluit je aan bij onze nieuwe schrijfgroep

boekowski

Wil jij je schrijfgrenzen verleggen? Gelijkgezinden ontmoeten of feedback krijgen op je teksten? Dan is onze nieuwe schrijfgroep iets voor jou. Dit jaar toveren we het boekencafé Boekowski maandelijks om tot een schrijfcafé en jij bent meer dan welkom. Tot dan?

Tot in 2018!

Kerst 2

Wij blikken terug op een intens jaar vol fijne ontmoetingen, mooie woorden en straf schrijftalent. Tijd om even op adem te komen. Ons kantoor is gesloten van 25 december tot en met 1 januari. Vanaf 2 januari zoeken we weer met veel enthousiasme antwoorden op jouw schrijfvragen, timmeren we verder met jou aan een literaire weg en tekenen we jouw schrijfdromen verder uit. Tot in 2018!

Congres van de Vlaamse Auteursvereniging

VAV

Op 6 januari vindt het Werkcongres van de Vlaamse Auteursvereniging plaats. Een hele dag om te spreken over jouw literaire ambities en mee te brainstormen over de literaire toekomst. Kortom, een ideaal netwerkmoment voor auteurs: debutant of professioneel, iedereen is welkom.

Nieuwe cursussen en wedstrijden voorjaar 2018

Schrijf voorjaar

Ben jij op zoek naar de cursus die jou op het lijf geschreven is? Ongetwijfeld dat je vindt wat je zoekt in de SCHRIJF, onze cursus- en wedstrijdbrochure: laat je inspireren door het oeuvre van Hugo Claus of Bob Dylan, podcasts maken of Brieven schrijven aan een onbekendeSnuister, doorpluis en doe mee!

Winnaar Rijm op het Raam bekend

RoR

Onze oproep om een gedicht neer te pennen over het thema ‘Voorbijgaan‘ zorgde voor veel inspiratie. Tussen de meer dan 150 inzendingen zaten echte pareltjes. Uiteindelijk kozen we het gedicht ‘Voorbijgaan’ van Nattila als winnaar. Proficiat! Geertrui Storms zette haar gedicht op ons raam. Wil je het resultaat zien? Check onze facebookpagina.

Denk samen met ons out of the box

logo

Van donderdag 13 tot 15 september organiseert Creatief Schrijven een internationale conferentie voor schrijfdocenten in Brussel. Uiteraard willen we je graag daar ontmoeten, maar we willen ook je ideeën horen. Heb jij een straf workshopidee of een zotte ingeving voor een lezing? Alles mag, alles kan, denk out of the box en stuur je idee voor 15 januari op naar david@creatiefschrijven.be.

LAUREATEN SCHRIJFWEDSTRIJD IMPERFECT

FestGelijk_homepage

De oproep van VFG, Creatief Schrijven vzw en Curieus om een tekst in te sturen over het thema ‘imPerfectie’, zette heel wat pennen in beweging. Een leesjury selecteerde uit meer dan 130 inzendingen 17 laureaten. De 5 beste teksten drukten we op linnen zakken en zijn te koop tijdens het Festival van de Gelijkheid. op 14, 15 en 15 december. Tot dan!

Op zoek naar een origineel geschenk?

christmas

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een schrijfliefhebber of  boekenfan? Dan vind je hier wat je zoekt: een unieke vinyl met Poetry Slam of liefdesgedichten, een exclusief notebook, een waardebon voor een schrijfcursus, een set RISO-posters van Ward Zwart of een abonnement op het magazine VERZIN.  Check onze publicaties en vind het ideale literaire geschenk voor onder de kerstboom!

Schrap de genitaliën uit je tekst

Sesamfestival_12122017

Ben je begaan met een diverse samenleving, kinderboeken, taal- en leesbevordering? Dan is het Sesam-festival een must. Op 12 december kun je bij onze buren in het Antwerpse Zuiderpershuis tal van workshops en panelgesprekken volgen met bekende auteurs die via kinderboeken taal stimuleren. Wij geven die dag een workshop genderneutraal schrijven. Docente Ariane D’Hondt geeft je […]

Lisette Ma Neza wint BK Poetry Slam 2017

Lisette Ma Neza (1)

Lisette Ma Neza won het BK Poetry Slam 2017 na een spannende strijd met Giovanni Baudonck (vice-kampioen), Kevin Amse (bronzen medaille) en Teddy Bair (vierde plaats). Lisette Ma Neza vertegenwoordigt ons land op het EK Poetry Slam op 2 december 2017 in cc Jacques Franck in Brussel. Succes! Check de foto’s van de avond hier.

365 dagen schrijfinspiratie met ‘Writing prompts’

creative-writing-prompts

De beste tip om een nog betere schrijver te worden is ‘Schrijf elke dag!’. Weet je niet meteen waarover? Geen probleem, dankzij de 365 ‘Writing prompts’ heb je elke dag nieuwe inspiratie en dus ook een nieuwe tekst. Zet ze zeker op ons kansenplatform azertyfactor!

Vind jouw favoriete cursus

Het nieuwe cursus- en wedstrijdaanbod in Vlaanderen en Brussel is opnieuw gebundeld in een handige SCHRIJF. Wil jij je toespitsen op misdaadliteratuur, deelnemen aan de nieuwe schrijfwedstrijd ‘Rijm op het raam’ of misschien gewoon heel wat schrijftips verzamelen? Download gratis de nieuwe SCHRIJF en scherp je pen.

Poëzietatoeages gezocht!

poetry tattoos

Samen met studente Kila van der Starre zijn wij op zoek naar poëzietatoeages. Draag jij een poëtisch schrift op je voeten, op je billen of gewoon op je arm? Laat het weten aan Kila, help haar mee in haar doctoraatsonderzoek en geef de poëtische wetenschap weer een duwtje in de rug.