Warm je op voor de finale van Naft voor Woord!

Finale

De vier voorrondes in Balen, Boom, Malle en Mechelen waren een succes. 38 laureaten bliezen iedereen omver met sterke teksten. Uiteindelijk koos de jury met Peter Briers, Rudy Vanschoonbeek en Carmien Michels acht finalisten. Deze acht laureaten zijn: Dorien De Vylder, Dimitry Veyt, Anke VerschuerenHans Depelchin, Yousra Benfquih, Lies Jo Vandenhende, Laurien en Eline Crols. Zij kwalificeerden zich voor de finale op 6 mei in Bib Permeke.

Als jij komt supporteren voor deze kandidaten op 6 mei, kun je niet alleen genieten van een stevig stukje tekstperformance, maar ook van een gratis Gouden Carolus en een streepje muziek. Oaktree, Heliocentric en Hersencellen warmen jouw stembanden die avond op zodat je uit volle borst jouw favoriet naar de overwinning kunt roepen.

Naft voor Woord is een txt-on-stage-wedstrijd voor alle 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst. Dat de wedstrijd een springplank kan zijn naar het professioneel literaire circuit bewijzen o.a. Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

De winnaar van Naft voor Woord krijgt publicatiekansen, optredens op evenementen en een prijzenpot van minstens € 1000.

Voorrondes

Meer dan 80 jonge schrijvers stelden zich kandidaat voor Naft voor Woord. Een vakjury, met uitgever Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag), Europees Kampioene Poetry Slam Carmien Michels en journalist van GvA, Peter Briers, beoordeelde alle teksten. 38 geselecteerden gingen door naar de voorrondes in 4 bibliotheken in de provincie Antwerpen. Tijdens het workshopweekend op 18 en 19 februari stoomden de laureaten zich klaar.

De finale is op 6 mei in Bibliotheek Permeke in Antwerpen: save the date!

Een paar sfeerbeelden van de voorronde in Mechelen vind je hier:

Een paar sfeerbeelden van de voorronde in Mechelen vind je hier: