Roos Vlogman wint Write Now! 2016

De 23-jarige Roos Vlogman uit Arnhem is de winnaar van Write Now! 2016. Dat maakte juryvoorzitter Mirke Kist op zondag 26 juni bekend tijdens de finale in Rotterdam. Roos wint een MacBook, een schrijfcursus, een columnreeks en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Crossing Border.

De vijftien finalisten van Write Now! 2016 schreven elk een nieuwe tekst voor de finale. De jury bestond uit juryvoorzitter Mirke Kist (winnaar Write Now! 2015), Ann Jooris (chef Boeken De Morgen), Ellen Deckwitz (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Bulkboek) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com). Zij lazen de inzendingen anoniem en verkozen Roos’ verhaal ‘Sessie 51’ tot winnaar.

Uit het juryrapport:
‘Het is duidelijk dat deze schrijver een emotioneel intelligente auteur is. Iemand die erin slaagt de psyche van personages met een aantal zinnen voelbaar en levend te maken.’

Publieksprijs
Tijdens de finale werd ook de Write Now! De Morgen Publieksprijs 2016 uitgereikt. De voorbije week brachten bijna 2.000 mensen hun stem uit. De prijs ging naar de 22-jarige Anyra Hamat uit Paramaribo. Ze won daarmee een iPad en een publicatie van haar gedichten ‘Jij gelooft in die dingen, en andere gedichten in De Morgen.

Over Write Now!
Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot 24 jaar in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Eerdere winnaars van Write Now! zijn o.a. Lize Spit (2013), Niña Weijers (2010) en Maartje Wortel (2007).