Thumbcat

Hier en daar in Vlaanderen komen kleine groepjes schrijvers samen om elkaars werk te lezen en te bespreken.

Ben jij op zoek naar een aantal gelijkgezinden die wekelijks hun pen scherpen? Sluit je dan aan bij een schrijfgroep: inspiratie, (twee)wekelijkse opdrachten en je breidt je literaire kring verder uit. Ideaal om je eerste schrijfstappen te zetten of een stok achter de deur te hebben om te blijven schrijven.

 

Ondersteuning voor schrijfgroepen

 

Creatief Schrijven vzw geeft jouw schrijfgroep graag nieuwe impulsen. Je kunt via ons een schrijfdocent aanvragen die maximaal twee halve dagen of één hele dag per jaar je groep komt ‘versterken’. Je kunt zelf de inhoud van de sessie(s) bepalen: bv. feedbacktraining, feedback geven op teksten van leden in bepaalde genres (poëzie, fictie, autobio, columns…), organisatie van een schrijfgroep, formuleren van schrijfopdrachten,… Jouw schrijfgroep betaalt € 70 als tussenkomst in de kosten. Wil je een docent aanvragen of wil je meer info? Stuur een mailtje naar an@creatiefschrijven.be.

Ben je lid van een schrijfgroep of geïnteresseerd om er één op te richten? Of zoekt je schrijfgroep nieuwe leden? Stuur dan een mail naar info@creatiefschrijven.be. We helpen je op weg of plaatsen een oproep op onze site.

 

Schrijfgroep zkt leden

 

De volgende schrijfgroepen zijn op zoek naar vers schrijversbloed:

De Schrijfgroep (Antwerpen)

Ook Creatief Schrijven heeft een schrijfgroep sinds januari 2018. Elke maand opent het boekencafé Boekowski zijn deuren één woensdagavond voor gevorderde schrijvers. In de Schrijfgroep deel je met schrijfgenoten een tafel waar je naar hartenlust experimenteert met taal en verhaal. De teksten worden in groep besproken. Schrijfbegeleiders van dienst zijn auteurs Ellen van Pelt en […]

Friday Night Writing Party (FNWP)

Beschouw je jezelf als een gevorderde schrijver en volgde je al verschillende schrijfcursussen? Dan is Friday Night Writing Party (FNWP) iets voor jou! Om de twee of drie weken houdt FNWP een literair feest op een zolderkamer in Kessel-Lo.

The Brussels Writers’ Circle

Zin in een internationaal schrijverstintje en woonachtig in Brussel? Dan is The Brussels Writers’ Circle ongetwijfeld gesneden koek voor jou. Engelstalige prozaschrijvers, poëten, theaterschrijvers, … gevestigd in Brussel zijn welkom in deze literaire kring. Ze schrijven dan wel in het Engels, maar je moet geen moedertaalspreker zijn om je bij hen te vervoegen. Ze komen twee […]

The Brussels Writing Meetup

Woon jij in Brussel, schrijf je en ben je graag omringd door medeschrijvers? Is het moeilijk om schrijftijd te vinden? Zet dan The Brussels Writing Meetup in je agenda! Ze komen elke zondag samen en iedereen is welkom om te schrijven, te discussiëren over zijn tekst en vooral anderen te ondersteunen in hun schrijversdroom.

Thumbcat

Eerder een leek in het literaire vak, maar kriebelt je pen geregeld? Dan is de open en fijne sfeer van Thumbcat jouw nieuwe vrijdagavondplan. Marjan De Ridder en Michiel Van Opstal motiveren tweewekelijks jong en oud om hun papieren vol te schrijven met mooie verhalen. Iedereen welkom!