Kevin Amse wint ‘De zin van je leven’

De zin van je leven

Kevin Amse uit Gent wint de schrijfwedstrijd ‘De zin van je leven’ die Creatief Schrijven vzw organiseerde in het kader van de tiende Schrijfdag. Juryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom De Cock selecteerden uit meer dan 300 inzendingen de zin van Kevin:  ‘Ik hou ervan hoe jouw adem de bril beslaat waarmee ik naar het leven kijk.’ De zin staat o.a. op een spandoek die te bewonderen is het in Felix Pakhuis en in de toekomst de gevel van het Zuiderpershuis siert. Meer dan 1200 mensen brachten een stem uit voor de publieksprijs. Die gaat naar Karen Brom voor ” ‘Boos’ is de oplossing van de rebus die mijn lichaamstaal verraadt.”

1. “Ik hou ervan hoe jouw adem de bril beslaat waarmee ik naar het leven kijk.” – Kevin Amse

2. “Karen kamde haar hoofd alsof ze nog haren had.” – Katrien Van Riet

3. “Een mens is altijd te veel wie hij al geworden is en te weinig wie hij nog worden kan.” – Gust Peeters

4. “Ik ga niet op zoek naar iets dat niet op zoek is naar mij.” – Asha Karami

5. “De wind waait, het riet buigt, hoor hoe het niet breekt.” – Luc Vanhelmont

6. “Vriendschap was een spelletje waarbij ze elkaar gevangen hielden in glazen kooien van onverschilligheid; de eerste die liet blijken ergens om te geven, was af.” – Folkert Koelewijn

7. “De slechtste smoes is opruimen -er is altijd iets om op te ruimen.” – Ward Mertens

8. “Het probleem is de liefde”, zegt ze, terwijl ze een traan wegpinkt van het uien snijden.” – LL Rigby

9. ” ‘Boos’ is de oplossing van de rebus die mijn lichaamstaal verraadt.” – Karen Brom

10. “Een lusteloosheid van dagen trok zich om me heen als een muur die mij weerhield te ontsnappen.” – Mimi van Rinsum