Columnwedstrijd 2017

Voor het derde jaar op rij organiseert boekenblog thisishowweread.be een zomerse columnwedstrijd. Krijg jij de hoofdprijs op 21 september overhandigd door Weekend Knack-columnist Jean-Paul Mulders, ons gastjurylid 2017?

Wat? Schrijf een column van ongeveer 500 woorden over een onderwerp naar keuze en mail die (vanaf 1 mei 2017) naar info@thisishowweread.be met als onderwerp ‘Column op Woensdag’.

Wie? Jong, oud, ervaren, onbesuisd, verlegen of al een grote naam? Wat voor type auteur je bent, maakt niet uit. Iedereen die in het Nederlands schrijft, mag een tekst insturen die niet eerder verscheen in print of online.

Deadline?  Uit de columns die ons voor zondag 18 juni, 22u bereiken, kiezen we vier teksten voor publicatie in juli. Mogen jouw fifteen minutes of literary fame ook in augustus vallen, mail ons dan voor zondag 16 juli een tekst.

Wie jureert? De This Is How We Read redactie nomineert acht columns die in de loop van de zomer worden gepubliceerd op thisishowweread.be. Weekend Knack-columnist Jean-Paul Mulders kiest uit deze shortlist de winnaar.

Waarom? Natuurlijk valt er iets te winnen. En dan hebben we het niet over de eer, het lezerspubliek en de welkome boost voor je schrijversego. De winnaar krijgt z’n prijs (een boekenpakket) op donderdag 21 september overhandigd door Jean-Paul Mulders op een feestelijke prijsuitreiking in Barboek, Leuven. Je moet het verslag van de vorige editie maar bekijken, om te weten dat je daarbij wilt zijn.

Inspiratie nodig? Duik in ons archief … Leespret verzekerd.

  • Deadline: 18/06/17 om 22.00u
  • Prijs: Boekenpakket
  • Organisatie: This Is How We Read
  • Genre: Columns
  • Doelgroep: columnisten

  • Meer info:

     thisishowweread.be


  • Lees hier het reglement.