Miss Peregrine’s Peculiar Inspirations

Laat je inspireren door Miss Peregrine en haar bijzondere kinderen. De boeken van Ransom Riggs zijn pareltjes om te ontdekken. Ze combineren foto, verhaal op een supercreatieve manier. Vorig najaar maakte Tim Burton er zelfs een schitterende verfilming van. De creativiteit die Riggs in zijn boeken steekt is van ongeziene aard en dus kunnen we best wel wat van hem leren door zelf aan de slag te gaan.

Geïnspireerd door Riggs’ originele idee, organiseren we een foto- en schrijfwedstrijd, een evidente voortzetting van hoe de boeken ooit zijn ontstaan.

Wat verwachten we?
Bedenk je eigen peculiarity/bijzonderheid/talent en breng ze tot leven. Maak enerzijds een foto waarop je dat talent uitbeeldt en beschrijf het of verwerk het in een verhaal van maximum 3000 woorden. Laat je fantasie de vrije loop!

 • Deadline: 19/11/17 om 24.00u
 • Prijs: Diverse prijzenpakketten
 • Organisatie: Zwerm vzw
 • Genre: Proza
 • Doelgroep: Jonge volwassenen en volwassen jongeren

 • Meer info:

  Deelnemen?
  Gezien we op zoek zijn naar inzendingen die twee talenten bundelen, is het toegestaan om in duo te werken. De ene persoon maakt de foto en de andere schrijft het verhaal. Of werk gewoon samen aan beide aspecten. Maar wie een vat vol creativiteit is, mag het natuurlijk ook in zijn of haar eentje klaarspelen.

  Het belangrijkste is dat foto en verhaal een duidelijk geheel vormen en dat ze de sfeer en geest van de boeken van Ransom Riggs weerspiegelen. Dat laat alvast veel ruimte om allerhande richtingen uit te gaan.

  Prijsuitreiking
  De prijsuitreiking gaat door in Brugge op 22 december 2017. We maken er een avond van met een warme ontvangst met receptie, een tentoonstelling van de beste inzendingen en animatie. Kom gerust verkleed als jouw eigen personage! We sluiten de avond af met een voorstelling van de verfilming van Tim Burton.

  Er worden prijzenpakketten voorzien voor:
  - Beste verhaal;
  - Beste foto;
  - Beste combinatie foto en verhaal;
  - Beste combinatie onder 18 jaar.

  Meer info, inschrijvingsformulier en reglement
  Alle details voor je deelname vind je op
  https://sannedemuynck.wixsite.com/peculiarinspirations

  Stuur je inzending naar
  peculiarinspirations@gmail.com

  We kijken ernaar uit jouw talent te leren kennen!


 • Lees hier het reglement.