Uncle Wellington zoekt poëzie/korte proza

De Gentse band Uncle Wellington brengt een nieuwe plaat uit, en laat die samengaan met een tentoonstelling. Bij elk nummer wordt, met steun van Stad Gent, een werk naar voren geschoven van een ambitieuze kunstenaar die de sfeer van de song perfect capteert. Als zaalteksten bij die tentoonstelling, lanceert de band een oproep voor poëzie of korte proza. Nieuw werk of uit je portfolio, zolang het de muzikanten en juryleden maar raakt.

De kunstwerken reizen samen met de poëzie een half jaar lang Vlaanderen rond in een kleine tentoonstelling. Bij de expo hoort een eenmalig magazine. Daarin komen interviews en portretten van de kunstenaars en auteurs, en de teksten, onder redactie van Leni Debacker (De Standaard). De auteurs ontvangen een aantal magazines en postkaarten met daarop hun tekst of gedicht samen met het bijhorende kunstwerk, die ze als promo kunnen gebruiken. Alle gedichten en bio’s worden uitgebreid voorgesteld op de website en sociale media van Uncle Wellington.

  • Deadline: 01/05/17 om 24.00u
  • Prijs: tentoonstelling, magazine, postkaarten
  • Organisatie: Uncle Wellington's Wives vzw
  • Genre: Meerdere genres
  • Doelgroep: Poëzie/Korte proza

  • Meer info:

    Geïnteresseerd? Mail naar info@unclewellington.be en ontvang een private link naar de onuitgebrachte plaat. Kies een nummer en mail voor 1 mei een gedicht of tekst die volgens jou naadloos bij dat nummer aansluit. Uit alle inzendingen worden zeven gedichten geselecteerd.