Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf najaar 2017 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf_Najaar_2017_Cover-page-001 (1)

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Poëziewedstrijd stad Oostende

De inschrijvingen voor de 10de Poëziewedstrijd in Oostende zijn van start gegaan! Creatievelingen met een vlotte pen, een spraakmakende woordenschat en een portie lef kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.

 • Deadline: 01/10/17
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Dienst Cultuur, Stad Oostende

Raadselige Roos 2017

Schrijfwedstrijd Raadselige Roos (poëzie en proza) in Zuid-Nederland en Nederlandstalig België.
Deelname v.a. 18 jaar; wonend of geboren bent in genoemde regio.
Het verplichte thema dit jaar is: De teugels laten vieren.
Verdere informatie: www.literaircafevenray.nl -> Raadselige Roos -> reglement.

 • Deadline: 01/10/17
 • Genre: Meerdere genres
 • Organisatie: Literair Café Venray

REVEIL

Heb jij een mooi verhaal over ‘herinneren’, een pakkend gedicht over afscheid of een inspirerend kortverhaal over verwerking? Stuur het in voor Reveil op azertyfactor.be/kansen en wie weet wordt jouw gedicht op 1 november tussen 17u en 18u ’s avonds voorgedragen op een kerkhof in Vlaanderen om mensen een hart onder de riem te steken tijdens deze dag van vergeten verhalen.

 • Deadline: 05/10/17

imPerfect

Een schrijfwedstrijd voor iedereen met en zonder beperking “ In alles zit een barst, zo komt het licht binnen”                                                                          Leonard Cohen Creatief Schrijven vzw, VFG en Curieus gaan op zoek naar teksten over imperfectie. Wat betekent imperfectie voor jou? Schrijf in jouw eigen woorden wat imperfectie met jou doet. Alles kan en mag : van een streepje humor […]

 • Deadline: 11/11/17
 • Genre: Proza
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw, VFG, Curieus

Poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’ 2017-2018

Poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’ 2017-2018

Van 1 september tot en met 11 november 2017 organiseert de Openbare Bibliotheek Brasschaat de Nederlandstalige poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’. Iedereen tussen 16 en 100 jaar kan deelnemen door maximum 3 gedichten te schrijven bij foto’s uit het digitale album van ‘Dichter in Beeld’. De winnende poel fotografen van FotoForum Brasschaat 2016 zorgen dit jaar voor het beeldmateriaal. Het verband tussen beeld en woorden is een belangrijke factor in de keuze van de winnaars.

 • Deadline: 11/11/17
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Openbare Bibliotheek Brasschaat

Rijm op het raam

Het raam van het kantoor van Creatief Schrijven vzw smeekt om een gedicht. Waar nu voorbijgangers binnengluren en hun oog werpen op de soms wat rommelige bureaus, kan jouw gedicht het venster sieren. Het enige dat jij moet doen, is ons overtuigen van jouw poëtisch talent. Schrijf een gedicht over voorbijgangers en trek hun aandacht met jouw pennenstreken. Je gedicht telt maximaal zes regels.

 • Deadline: 15/11/17
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw

Miss Peregrine’s Peculiar Inspirations

Geïnspireerd door de boeken van Ransom Riggs over Miss Peregrine en haar bijzondere kinderen, dagen we jullie uit om zelf aan de slag te gaan om een speciaal talent uit te denken en dat weer te geven in beeld (foto) én in een verhaal.

 • Deadline: 19/11/17
 • Genre: Proza
 • Organisatie: Zwerm vzw

Gedichten om te koesteren

Maak voor Koester een gedicht dat kan dienen voor deze jaarlijkse herinnering aan het verlies van hun kind. Een gedicht over verlies, pijn, verdriet, rouw, maar vooral ook over het wederopstaan, de draad weer opnemen, positief in het leven staan, een gedicht over een warme herinnering en een koesterende gedachte aan hun overleden kind.

 • Deadline: 01/12/17
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Koester