Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf najaar 2017 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf_Najaar_2017_Cover-page-001 (1)

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Dichter Van Gavere

Voor de zevende maal organiseert de culturele raad van Gavere de poëziewedstrijd “Dichter van Gavere”.

De poëziewedstrijd heeft zoals de Poëzieweek 2018 het thema theater.

Er zijn drie leeftijdscategorieën:

– Kinderen: van 9 t.e.m. 11 jaar: staat open voor kinderen die woonachtig zijn of naar school gaan in Gavere.

– Jongeren: van 12 t.e.m. 15 jaar: staat open voor alle jongeren. Waar men woont of naar school gaat, is hierbij van geen belang.

– (Jong)volwassenen: vanaf 16 jaar: waar men woont is, bij deze categorie ook van geen belang.

Alle inzendingen dienen binnen te zijn vóór 13 december 2017.

Een selectie van de inzendingen zal in het voorjaar 2018 tentoongesteld worden in de bibliotheek te Gavere. Er wordt een (hoofd)prijs toegekend per leeftijdscategorie. De bijdrage van de “Dichter van Gavere 2018” en/of “Jeugddichter van Gavere 2018” wordt gepubliceerd in het gemeentelijk infoblad en website. Bovendien zal minstens de markantste regel uit het winnende gedicht “vereeuwigd” worden op een openbare plaats in onze gemeente.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 24 januari 2018 om 19.30 tijdens een opgeluisterde poëzieavond.

De laureaten worden in de loop van januari 2018 persoonlijk op de hoogte gebracht.

 • Deadline: 12/12/17
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Culturele Raad Gavere

Debutantenschrijfwedstrijd

Creatief Schrijven vzw en de Nederlandse organisatie Editio halen de banden nauwer aan. We broeden samen op toekomstige schrijfkansen. Daarom promoten we maar wat graag de Debutantenschrijfwedstrijd. Dit is je kans om ontdekt te worden als Nederlandstalige schrijver. Tot 30 december kun jij jouw verhaal, toneel- of slamtekst insturen. Doe het snel, want gedurende de hele wedstrijd kunnen mensen stemmen op hun favoriete tekst!

 • Deadline: 30/12/17
 • Genre: Meerdere genres
 • Organisatie: Editio

24ste Poëzieprijs Boontje 2018 (volwassenen en jeugd)

1. Iedereen kan deelnemen met slechts één niet gepubliceerd, niet bekroond, in het Nederlands gesteld gedicht dat niet langer is dan 24 regels. 2. Er is geen thema voorzien. 3. Wijze van inzending: a) een Word-document, zonder opmaak, lettertype: Times New Roman 11 ptn. b) Inzenden via e-mail naar info@poezieprijs-boontje.be Vermelden: werkelijke naam, schuilnaam, geboortejaar, […]

 • Deadline: 10/01/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: CC Boontje

Jotie T’Hooft Poëzieprijs

Poëziewedstrijd in drie categorieën (0 tot 14, 15 tot 18 en 19+)zonder thema.
Elke deelnemer mag maximum drie originele, Nederlandstalige, niet eerder gepubliceerde of bekroonde gedichten insturen.
Gedichten inzenden kan tot 25 januari 2018 via mail naar jotiepoezieprijs@gmail.com. Deze mail moet twee bijlagen bevatten: een met de gedichten, voorzien van schuilnaam en geboortedatum en een met de schuilnaam en de persoonlijke gegevens (naam, adres, emailadres en telefoonnummer).

 • Deadline: 25/01/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Vzw Jotie T'Hooft Poëzieprijs

Ward Ruyslinck-prijs voor Kortverhalen 2018

Deze wedstrijd, uitgeschreven door de kunstvereniging ARTFRIENDS is bedoeld voor alle deelnemers vanaf 18 jaar, wonende in België. Het thema is vrij. Elke deelnemer stuurt max. 3 verhalen in. Elk verhaal telt max. 3 getikte pagina’s, in lettertype Times New Roman 12. Kortverhalen met racistische inhoud worden onmiddellijk geschrat. De verhalen worden uitsluitend per e-mail verstuur naar monika.macken@skynet.be, […]

 • Deadline: 15/02/18
 • Genre: Kortverhaal
 • Organisatie: Kunstvereniging ARTFRIENDS

Poëzie van a tot z – de schemering

Jouw gedicht op het poëziepad?
Laat je inspireren door curator Karlijn Sileghem en schrijf een gedicht over “de schemering”. Het winnende gedicht krijgt een plaatsje op het poëziepad tussen Avelgem en Zwevegem.

 • Deadline: 28/02/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Gemeenten Avelgem en Zwevegem i.s.m. Marnixring

Poemtata Poëziewedstrijd: Ik zag 10 beren letters smeren

Wedstrijdreglement: 1. Het thema is vrij en u kunt 1 gedicht inzenden (nog niet eerder gepubliceerd of bekroond). De gedichten zijn maximum 25 regels lang (witregels inbegrepen) en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. 2. De gedichten worden gestuurd naar poemtatapoezie@gmail.com. Het gedicht wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam […]

 • Deadline: 20/04/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Poemtata

Averbode Verhalenprijs 2018

Uitgeverij Averbode geeft al bijna 90 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit, kleine leespockets met een verhaal voor jongeren tussen tien en dertien jaar. Jaarlijks organiseert Uitgeverij Averbode voor de serie Vlaamse Filmpjes een verhalenwedstrijd, in 2018 voor de 45e keer. Zowel gevestigde als beginnende auteurs uit Vlaanderen en Nederland kunnen meedoen.

 • Deadline: 21/05/18
 • Genre: Kinder en jeugdliteratuur
 • Organisatie: Uitgeverij Averbode