Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf voorjaar 2018 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf voorjaar

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Poëziewedstrijd voor de jeugd

Poëziewedstrijd aan met als thema “REIZEN” – voor alle jongeren van 9 tot 18 jaar
Er zijn vier leeftijdscategorieën: 9-12 , 12-14, 14-16 en 16-18 jaar.
Deelnemen is gratis

 • Deadline: 30/04/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Willemsfonds Oostende vzw

Vind jouw ideale openingszin

Wil jij geen blauwtje lopen met de openingszin van jouw verhaal? Gebruik een van onze veertien winnende Six Word Stories als begin van jouw kortverhaal en win een publicatie in de SCHRIJF en een gratis ticket voor onze Schrijfdag op 2 juni in Gent. Doe mee op azertyfactor.be.

 • Deadline: 01/05/18
 • Genre: Kortverhaal
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw

Averbode Verhalenprijs 2018

Uitgeverij Averbode geeft al bijna 90 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit, kleine leespockets met een verhaal voor jongeren tussen tien en dertien jaar. Jaarlijks organiseert Uitgeverij Averbode voor de serie Vlaamse Filmpjes een verhalenwedstrijd, in 2018 voor de 45e keer. Zowel gevestigde als beginnende auteurs uit Vlaanderen en Nederland kunnen meedoen.

 • Deadline: 21/05/18
 • Genre: Kinder en jeugdliteratuur
 • Organisatie: Uitgeverij Averbode

Kom Dichter In Beeld

De Bibliotheek van Brasschaat organiseert een Poëziewedstrijd “Kom Dichter in Beeld” voor jongeren van 7 tot 18 jaar. Je kiest een beeld uit het album van kunstwerken en foto’s en schrijft er een gedicht bij. De wedstrijd start op 1 september 2018. Vanaf dan is er op de site van de bib een link naar het fotoalbum, het wedstrijdregelement en het inschrijvingsformulier.

 • Deadline: 12/11/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Bibliotheek Brasschaat