Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf voorjaar 2018 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf voorjaar

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Ward Ruyslinck-prijs voor Kortverhalen 2018

Deze wedstrijd, uitgeschreven door de kunstvereniging ARTFRIENDS is bedoeld voor alle deelnemers vanaf 18 jaar, wonende in België. Het thema is vrij. Elke deelnemer stuurt max. 3 verhalen in. Elk verhaal telt max. 3 getikte pagina’s, in lettertype Times New Roman 12. Kortverhalen met racistische inhoud worden onmiddellijk geschrat. De verhalen worden uitsluitend per e-mail verstuur naar monika.macken@skynet.be, […]

  • Deadline: 15/02/18
  • Genre: Kortverhaal
  • Organisatie: Kunstvereniging ARTFRIENDS

EACWP Flitsverhalen

Wat is jouw beeld over Europa? Koester je vooral mooie herinneringen of heb je eerder een triest gevoel? Pen het neer in 100 woorden en wie weet win jij naast een toegangsticket voor de internationale EACWP-conferentie ook wel een mooie geldprijs. Succes!

  • Deadline: 01/03/18
  • Genre: Kortverhaal
  • Organisatie: EACWP

Vind jouw ideale openingszin

Wil jij geen blauwtje lopen met de openingszin van jouw verhaal? Gebruik een van onze veertien winnende Six Word Stories als begin van jouw kort verhaal en win een publicatie in de SCHRIJF en een gratis ticket voor onze Schrijfdag op 2 juni in Gent. Inspiratie gegarandeerd.

  • Deadline: 01/04/18
  • Genre: Kortverhaal
  • Organisatie: Creatief Schrijven vzw