Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen. Kijk ook eens op www.azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen.  Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden.

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

Download gratis Schrijf voorjaar 2017 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

schrijf_2nov_2016_cover-1-1

Beeld Express juli 2017

Wedstrijd: bij plaatjes horen praatjes Wil je je laten inspireren door een foto? Wil je jouw poëzie zien verschijnen in Beeld Express, het tijdschrift van het Centrum voor Beeldexpressie? Het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) ondersteunt iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd bezig is met fotografie, film en multimedia. Vijf keer per jaar verschijnt hun […]

  • Deadline: 10/07/17
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Beeld Express ism Creatief Schrijven vzw

Poëziewedstrijd 2017-2018 van de stad Oostende (ovbh)

De stad Oostende schrijft binnenkort de tiende editie uit van zijn prestigieuze Poëziewedstrijd.  Wie een stukje poëzie voelt borrelen, kan tot 01 oktober 2017 zijn/haar gedichten insturen naar de dienst Cultuur van de stad Oostende via het formulier dat na de zomer op de website van de dienst Cultuur verschijnt. Ook het reglement zal daar […]

  • Deadline: 01/10/17
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Stad Oostende

Poëziewedstrijd stad Oostende

De inschrijvingen voor de 10de Poëziewedstrijd in Oostende zijn van start gegaan! Creatievelingen met een vlotte pen, een spraakmakende woordenschat en een portie lef kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.

  • Deadline: 01/10/17
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Dienst Cultuur, Stad Oostende