Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf voorjaar 2018 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf voorjaar

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Jotie T’Hooft Poëzieprijs

Poëziewedstrijd in drie categorieën (0 tot 14, 15 tot 18 en 19+)zonder thema.
Elke deelnemer mag maximum drie originele, Nederlandstalige, niet eerder gepubliceerde of bekroonde gedichten insturen.
Gedichten inzenden kan tot 25 januari 2018 via mail naar jotiepoezieprijs@gmail.com. Deze mail moet twee bijlagen bevatten: een met de gedichten, voorzien van schuilnaam en geboortedatum en een met de schuilnaam en de persoonlijke gegevens (naam, adres, emailadres en telefoonnummer).

  • Deadline: 25/01/18
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Vzw Jotie T'Hooft Poëzieprijs

Poëzie van a tot z – de schemering

Jouw gedicht op het poëziepad?
Laat je inspireren door curator Karlijn Sileghem en schrijf een gedicht over “de schemering”. Het winnende gedicht krijgt een plaatsje op het poëziepad tussen Avelgem en Zwevegem.

  • Deadline: 28/02/18
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Gemeenten Avelgem en Zwevegem i.s.m. Marnixring

Poemtata Poëziewedstrijd: Ik zag 10 beren letters smeren

Wedstrijdreglement: 1. Het thema is vrij en u kunt 1 gedicht inzenden (nog niet eerder gepubliceerd of bekroond). De gedichten zijn maximum 25 regels lang (witregels inbegrepen) en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. 2. De gedichten worden gestuurd naar poemtatapoezie@gmail.com. Het gedicht wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam […]

  • Deadline: 20/04/18
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Poemtata