5 tips voor betere webteksten

Wil je als webredacteur serieus genomen worden, dan moet jouw blog, bedrijfspagina of website niet alleen informatief maar ook vlot om lezen zijn. Zo’n website in elkaar boksen is één ding, het vullen en up to date houden iets anders. Met deze tips wordt dat een eitje.

 

 

 

Schrijf voor je lezer, niet voor jezelf

Jij hebt het druk, maar je lezer ook. Val hem dus niet lastig met saai sectornieuws of duffe ditjes en datjes. Het zal hem worst wezen dat je eindelijk dat certificaat haalde waar je maanden voor hebt gestudeerd. Wat je lezer interesseert, is dat jij deze maand een promotie voor trouwe klanten hebt.

Draai niet rond de pot

Want je lezer heeft het druk, weet je wel. Val meteen met de deur in huis. Reken de boel uit in zijn plaats: zeg hem hoeveel hij kan besparen en wat hij moet doen om te profiteren van je promotie.

Ga voor kort en concreet

Dat bedoelen we letterlijk. Schrijf niet: ‘Tengevolge van het vijfjarig bestaan van de zaak dat deze maand gevierd wordt, kunnen trouwe klanten tijdelijk genieten van een eenmalige korting op een geselecteerd aantal producten uit het gamma.’ Schrijf wel: ‘Vijf jaar, dat verdient een rondje van de zaak! Profiteer deze maand van korting op product x en y.’

Geef de lezer rust- en ankerpunten

Gebruik tussentitels en schrijf in blokjes van maximaal vier à vijf lijntjes. Precies zoals je het hier ziet. Zo maak je jouw tekst scanbaar, en dat is waar het om draait bij online content.

Schrijf fris en foutloos

Je hoeft heus geen Hemingway te zijn. Met de juiste tips en tricks kom je al een heel eind. Ben je toch niet helemaal zeker van je zaak, pik dan even een cursus of workshop mee.

Je kennis bijspijkeren? 

Betere webteksten schrijven: donderdag 17 oktober van 9.30 tot 16.30u, Gent
Doeltreffende e-mails en brieven schrijven: 24 oktober en 14 november, telkens van 9.30 tot 12.30u, Berchem