Schrijven op een landgoed - 2019

Al een tijd aan het zwoegen aan een langer verhaal of een boek, maar je krijgt het niet rond? Mis je een geschikt kader, de concentratie? Worstel je met je verhaalstructuur en diverse verhaallijnen?
Dan is deze schrijfweek ideaal voor jou.

In Villa Hellebosch, een landhuis waar ook internationale auteurs in alle rust komen werken, leggen we je 5 dagen in de watten. Een begeleider geeft je tips en raad bij knelpunten. Gelijkgestemde zielen motiveren je om het beste uit je pen te halen.

Lees meer

Europese Flash Fiction wedstrijd


Als jij de deur uit gaat, in welke wereld kom jij dan terecht?

Zeg het in minder dan 100 woorden en misschien win jij wel de Europese Flash Fiction wedstrijd van de European Association of Creative Writing Programmes.

 

Lees meer

Burgerlijk ongehoorzaam schrijven

Burgerprotest zit in de lift.
Mensen komen en masse de straat op om hun ongenoegen en hun wensen te laten horen.

Omdat wij ook geloven dat een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid geen slechte zaak is, slaan we de handen in elkaar met twee belangrijke bewegingen:
de bosbrossers en het Vermeylenfonds.
Op Azertyfactor geven we wie dat wil de kans om hun protest niet alleen scanderend op straat, maar ook met vlijmscherpe pen te verkondigen.

Lees meer

5 tips voor betere webteksten

Wil je als freelancer serieus genomen worden, dan moet je een blog, een bedrijfspagina of een website hebben. Zo’n beest in elkaar boksen is één ding, het vullen en up to date houden iets anders. Wij delen een paar tips met je.

Lees meer

Inspiratiemomenten 2019

Ga jij als leerkracht of (schrijf)docent al eens aan de slag met (creatief) schrijven in de klas?

In zes krachtige sessies, gegeven door vakspecialisten, vullen we jouw pedagogische bagage aan en helpen jou om jouw leerlingen en cursisten met een frisse dosis inspiratie te begeesteren.

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN