Johnny Nys wint voorronde EACWP Flash Fiction 2019

Met zijn verhaal ‘Smakelijk’ kon hij de jury van de EACWP Flash Fiction overtuigen en stoot door naar de finale op 30 juni. Daar neemt hij het op tegen 12 kandidaten uit verschillende landenAlle finalisten kun je hier lezen.
Geef Johnny een duwtje in de rug en stem onze Vlaamse winnaar naar de Europese overwinning.
Stemmen kan nog tot 1 juni en dat doe je hier.
Proficiat Johnny én veel succes!

Lees meer

Verklap een geheim en word een stripfiguur

Ben jij ooit voor heel even van huis weggelopen? Broedde je eieren uit in je kleerkast? Is het jouw schuld dat er niets meer groeit in die hoek van de tuin? En vooral, zijn je ouders dit te weten gekomen?

Illustrator/striptekenaar Anneke Caramin is voor haar nieuwe strip op zoek naar anekdotes die je nooit, maar dan ook nooit aan je ouders hebt verteld.
Deel je geheim op Azertyfactor. 

Lees meer

Zo laat je werkwoorden werken

Schrijf je al eens zakelijke teksten? Wist je dat er werkwoorden zijn die letterlijk alle vaart uit je tekst halen? Werkwoorden die dus echt niet werken.
Wij geven hier 5 tips weg die je helpen om zelfs de meest zakelijke tekst dynamisch te laten klinken.

Lees meer

Teachers Training Course 2019 - voor schrijfdocenten

"Het was een plezier om elke ochtend op te staan en te weten wat voor dagen ik tegemoet ging: dagen gevuld met inzichten, andere perspectieven, gesprekken, inspiratie, kortom met eindeloos materiaal om te groeien als docent."  - schrijfdocent en auteur Peter De Voecht over zijn deelname in 2018.

Een bijzondere ervaring. Grote korting voor snelle beslissers!

Lees meer

Azertyfactor: winnaars en kansen

Deze week maakten we op Azertyfactor winnaars bekend. Manuel Declerck wint '#Burgerprotest'. Zijn tekst staat te blinken in 'dng', het magazine van het Vermeylenfonds.
Lode Van Wabeke wint 'Van poëzie tot proza'. Zijn tekst 'Conditioner(ing) verschijnt in de volgende SCHRIJF.
Zin om zelf ook eens in het magazine van het Vermeylenfonds te staan? Waag je kans en doe mee aan de schrijfkans 'Taal geeft kracht'. Veel succes!

Lees meer

"Je zintuigen wakker maken, is de schrijver die je bent wakker maken." Bart Moeyaert