Het Schrijflab

Experimenteren met woorden op Boekenbeurs

Ons Schrijflab is dé place to be. Van harte welkom. Elke dag om 11u staat er een workshop op het programma, om 14u pitches, ontmoetingen en feedbacksessie en om 17u een inspirerende spreker.

Ontdek het volledige programma en schrijf je in!
Heel graag tot op de beurs.

Lees meer

Schrijfles waar en wanneer jij wil

Creatief Schrijven vzw en VFG schotelen je vanaf nu vier weken lang elke maandag een online videoles voor. In elke video reikt een auteur je een schrijfkans aan. In de eerste les focust Peter De Voecht op kwetsbaarheid. Laat je verrassen door de sla en de banaan en schrijf mee. Post je tekst uiterlijk maandag 21 oktober op Azertyfactor.
Een aantal teksten printen we op eetbaar papier en verspreiden we tijdens het Festival van de Gelijkheid. ...

Lees meer

Auteurslezing Ingrid Vander Veken

Het Basisjaar Literair Schrijven gooit zijn deuren open en verwelkomt auteurs die vertellen over het schrijversvak. Heel interessant en open voor iedereen!
Ingrid Vander Veken, put voor haar boeken geregeld uit haar eigen leven en familiegeschiedenis. Hoe pak je dat aan? Wat schrijf je en wat niet? En hoe bescherm je de privacy van wie je dierbaar is?
Welkom op woensdag 23 oktober om 19u in De Nieuwe Vrede, Berchem.
Schrijf je in!

Lees meer

VERZIN op zoek naar Vlaamse horror

VERZIN zocht en vond Vlaamse horror, ging op bezoek bij Waanzinnige Boomhut-auteur Andy Griffiths, hoorde Doreen Hendrikx uit over NaNoWriMo en viste uit hoe het nu zit met copyright in tijden van copy-paste.
Verder vertellen redacteurs hoe je hen te vriend kunt houden en leert Gabriel García Márquez je scenario's schrijven.

VERZIN04 is dé perfecte compagnon voor een druilerige herfstdag.

Lees meer

Oefenen voor De Schrijfwijzen

Speel op 6 december mee met De Schrijfwijzen-Het Groot Dictee Heruitgevonden dat plaatsvindt in meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen. Begin tijdens deze Week van het Nederlands alvast te oefenen. Wij schotelen je verschillende oefeningen voor. Zoals deze test met de tekst van Sarah Vanheuverzwijn, één van de laureaten van de wedstrijd 'Verhaal voor dictee gezocht'. Oefenen maar!

Alle info over De Schrijfwijzen ontdek je hier

Lees meer

"Je zintuigen wakker maken, is de schrijver die je bent wakker maken." Bart Moeyaert