Groepsdynamica: laatste plaatsen

Als schrijfdocent ben je maar beter mee met de onzichtbare krachten die spelen in een groep. Op dinsdagvoormiddag 26 maart reikt Tamara Lenaerts je tijdens een korte sessie handvatten aan. Zo maak je in de toekomst van een stel individuele deelnemers vlotjes een constructieve leergroep.
Er zijn nog twee plaatsen. Schrijf je snel in!

Lees meer

Deel je mening over schrijfcursussen

Volg je momenteel een schrijfcursus of opleiding proza? Of nam je onlangs deel aan een cursus verhalen, columns of autobiografisch schrijven? Dan zijn we heel benieuwd naar je mening. Wil je die delen in deze korte vragenlijst? Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Je weet wat ze zeggen: spreken is zilver, schrijven is goud. Toch?
Bedankt!

Lees meer

Schrijven op een landgoed - 2019

Al een tijd aan het zwoegen aan een langer verhaal of een boek, maar je krijgt het niet rond? Mis je een geschikt kader, de concentratie? Worstel je met je verhaalstructuur en diverse verhaallijnen?
Dan is deze schrijfweek ideaal voor jou.

In Villa Hellebosch, een landhuis waar ook internationale auteurs in alle rust komen werken, leggen we je 5 dagen in de watten. Een begeleider geeft je tips en raad bij knelpunten. Gelijkgestemde zielen motiveren je om het beste uit je pen te halen.

Lees meer

Europese Flash Fiction wedstrijd


Als jij de deur uit gaat, in welke wereld kom jij dan terecht?

Zeg het in minder dan 100 woorden en misschien win jij wel de Europese Flash Fiction wedstrijd van de European Association of Creative Writing Programmes.
Deelnemen kan TOT 1 APRIL! 

 

Lees meer

Vijf gouden regels voor e-mail

Hoe vaak krijg jij een e-mail waarvan de onderwerpsregel je niet meteen duidelijkheid geeft over de reden voor het bericht? Moet je soms eindeloos scrollen voor je weet waar het over gaat?
Dat is niet alleen flink vervelend, het is ook inefficiënt én nefast voor de motivatie.

Durf jij ook al eens tegen de grondbeginselen van goed e-mailen zondigen?
Vijf vuistregels voor vlot e-mailverkeer.

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN