Debutantenbal in Amsterdam

31 maart 2018

De Nederlandse organisatie Editio organiseert op zaterdagavond 31 maart het Debutantenbal in Amsterdam. In een interessant programma staat ‘het boek van de
toekomst’ 
centraal. Speeddaten met redacteurs en uitgevers. Ervaren auteurs die je overladen met tips. Een flitsende literaire show met o.a. Ivo VictoriaPeter Buwalda en Saskia De Coster. Als kers op de taart volgt de prijsuitreiking van de Editio Debutantenschrijfwedstrijd en het Debutantenbal met verschillende dj’s.

Creatief Schrijven vzw is er graag bij en legt een bus in. Zo beleef je samen met schrijfgenoten een fijn dagje Amsterdam. ’s Morgens stap je op in Gent of Antwerpen en de bus brengt je s’ nachts veilig terug. Voor al dat lekkers, retourtje én toegangsticket voor het Debutantenbal, betaal je slechts 35 euro. Trommel je schrijfvrienden op en boek je citytrip. Wij kijken er alvast naar uit!

Programma:
19.30u Expo-Zaal

Nieuwe gezichten

In samenwerking met Shortreads, Humus vzw en anderen presenteren nieuwe Vlaamse en Nederlandse literaire talenten zich aan het publiek.

19.30u Foyer

Speeddaten met uitgevers, redacteuren en schrijvers, waaronder Thomas Verbogt, Ivo Victoria, Auke Kok, Carmien Michels, Peter Buwalda, Kathy Mathijs, Carmien Michels en vele anderen.

LET OP: Vanaf 1 maart kun je je met een entreebewijs registreren voor de speeddates. Indien je je via Creatief Schrijven vzw inschrijft, vermeld dan ‘Bustour Creatief Schrijven vzw’.

Silent literatuur: beluister in een intieme setting de genomineerde verhalen van de debutantenschrijfwedstrijd, debuutverhalen van bekende schrijvers, toneel- en poetry slamvoordrachten.

20.30u Expo-Zaal

De grote Debutantenshow

Presentatie: Ivo Victoria en Elfie Tromp

Dubbelinterview met Peter Buwalda en Saskia de Coster over debuteren, de jaren daarna en de toekomst van literatuur.

Optreden van  de Europees kampioen Poetry Slam en schrijver Carmien Michels. Zij debuteerde onlangs als dichter met de bundel ‘We komen van ver.’

Interview met en voordracht van Marieke Lucas Rijneveld.  Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen februari 2018.

Voordracht: Tom Hofland, door Volkskrant uitgeroepen tot literair talent 2018,draagt voor uit zijn debuut Lyssa, gevolgd door een interview over de weg naar zijn debuut.

Muzikaal optreden door zangeres en liedjesschrijver Eva van Manen. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum Politiek en Liefde, dat zij zelf produceert in samenwerking met Gideon ‘Gikkels’ Everduim.

21.45u in de Rode zaal

De prijsuitreiking van de publieks- en vakjuryprijs van de Editio-Debutantenschrijfwedstrijd 2017-2018

Bal

23u: na een leuke dag vertrekken we samen terug naar Antwerpen en Gent

Boek hier je ticket.