Gentse Feesten: Massastrandingen – Moya De Feyter

25 juli 2019 om 15.30u

Massastrandingen is een theatervoorstelling op tekst van Moya De Feyter, over het klimaat en de relatie tussen de mens en de oceaan. Een mix van poëzie, verhaal en dialoog.

Massastrandingen, een theatervoorstelling naar het gelijknamige boek ( ‘een caleidoscopisch prozagedicht’), iseen meerstemmig poëtisch verhaal, gebracht door vijf vurige jonge spelers. Wat doen we als het begint te stormen en het na dagen nog niet ophoudt met stormen? Wat moeten we denken wanneer bomen beginnen te bloeden? Wat wou de walvis zeggen toen hij zich op de kust wierp? In welke richting reist de aarde? En op wie wachten wij?
Een performance als een dappere poging om te dansen op de kier tussen afgrond en verwachting, tussen apocalyps en kapitalisme, tussen mens en magie, tussen poëzie en theater.

Geen reservaties vooraf. Wil je zeker zijn van een plaatsje, kom op tijd!

Een organisatie van Poemtata te gast in Poëziecentrum.

Beeld (c) Moya De feyter

Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Lot De Smet

Organisatie: Poëziecentrum Missie_van_de_organisatie: Poëziecentrum vzw is hét kennis- en expertisecentrum in Vlaanderen en Nederland voor Nederlandstalige poëzie, buitenlandse poëzie in Nederlandse vertaling, Nederlandstalige poëzie vertaald in andere talen en Zuid-Afrikaanse poëzie. Uniek in het hele taalgebied is de uitgebreide collectie en brede werking: documentatiecentrum, Poëziekrant, shop, uitgeverij en literaire programma’s/educatieve werking. Poëziecentrum promoot, ondersteunt, informeert, documenteert en organiseert voor diverse doelgroepen.