Tentoonstelling ‘Leestekenen’

16 november 2013 tot 22 december 2013

Joke van Leeuwen toont het samengaan van beeld en tekst in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Van 16 november tot 22 december 2013 toont Joke van Leeuwen met de tentoonstelling Leestekenen het hechte samengaan van beeld en tekst in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Speciaal voor de tentoonstelling maakte Joke van Leeuwen een beeld-ABC, een mengeling van tekeningen en collages van oude gravures. Het werk zal in de Erfgoedbibliotheek als affiche verkrijgbaar zijn. Verder toont van Leeuwen ook het resultaat van haar project waarbij ze een jaar lang met een fototoestel op zoek ging naar vormen die onbedoeld op een letter leken, zoals twee rietstengels die door hun weerspiegeling een hoofdletter K vormden of twee Antwerpse hijskranen die samen een letter F werden. Bezoekers worden uitgenodigd om zich via de sociale media te laten inspireren en zelf hun onbedoelde letters te fotograferen.

Leestekenen is geen statische tentoonstelling: scenograaf en ontwerper Bob Takes maakt ruim gebruik van beeldschermen om de bezoeker te vertellen over de tentoonstelling, en voor een installatie met een keur van alfabetopzeggers, ieder in zijn of haar eigen taal of dialect.

Leestekenen is een tentoonstelling voor alle leeftijden, van indrukwekkend tot lichtvoetig, van verrassend tot herkenbaar, kortom van A tot Z.

Vorige week nog won Joke van Leeuwen de AKO Literatuurprijs, een van de belangrijkste Nederlandstalige literaire prijzen.

  • Literair evenement
  • Prijs: Gratis.
  • Locatie: Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen
  • Meer info: www.consciencebibliotheek.be Van 13 tot 17 uur. Gesloten op maandag.