Burgerlijk ongehoorzaam schrijven

Burgerprotest zit in de lift.
Mensen komen en masse de straat op om hun ongenoegen en hun wensen te laten horen.

Omdat wij ook geloven dat een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid geen slechte zaak is, slaan we de handen in elkaar met twee belangrijke bewegingen:
de bosbrossers en het Vermeylenfonds.
Op Azertyfactor geven we wie dat wil de kans om hun protest niet alleen scanderend op straat, maar ook met vlijmscherpe pen te verkondigen.

 

Write the Climate

Wanneer de bosbrossers op donderdag de straat op gaan, stellen wij onze platformen open voor hun klimaatprotest.

Hoe?

De klimaatspijbelaars schrijven hun scherpe slogans niet enkel op spandoeken en protestborden maar sturen die ook in op ons kansenplatform Azertyfactor.

Elke bosbrosdonderdag selecteren wij één slagzin die wij op onze social media kanalen plakken.
Zo geven wij die belangrijke boodschap een extra (ver)zetje.

Write the Climate to #ClaimtheClimate hier.

 

#Burgerprotest

Burgerprotest heeft in onze Belgische politieke geschiedenis grote veranderingen teweeggebracht.  Vandaag zijn burgerbewegingen brandend actueel. Niet alleen Youth for climate, maar ook de gele hesjes, Filter-Café-Filtré en Ringland laten van zich horen.

Burgerverzet staat dan ook centraal in het magazine DNG van het Vermeylenfonds. Die organisatie ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan.

Hoe?

Creatief Schrijven en het Vermeylenfonds geven je nu de kans om niet alleen op een barricade, maar ook in je pen te klimmen. Wie een ongezouten mening heeft over burgerprotest, kan zijn ei nu kwijt op Azertyfactor.

Pen in maximaal 150 woorden jouw gedachten neer, stuur ze in en wie weet prijkt jouw tekst in de volgende DNG magazine.

Deel hier je eigen #Burgerprotest.