Het Kasteel van Verdoemenis

Vanaf 6 juli 2019

Over het Aalsterse “Kasteel van Verdoemenis” doen al heel lang allerlei griezelverhalen de ronde. De Belgian Paranormal Investigators gingen er ooit op onderzoek en dat leverde alvast één merkwaardig resultaat op. Voor de rest is er weinig concreets bekend over de locatie, maar dat weinige – of eigenlijk alleen al de naam – prikkelt onze verbeelding.

Samen met de Aalsterse auteur en docent creatief en scenario schrijven Patrick Bernauw werken je een project uit rond dit kasteel. Je gaat aan de slag met de geschiedenis van het Kasteel van Verdoemenis en vertellen een spannend verhaal, al dan niet via blackout poetry (stiftgedichten) waarmee je in contact treed met de geesten uit het verleden. De beste teksten zullen in een podcast verwerkt worden van Mysterieus België… of zelfs in een heus boek, gedrukt met Printing On Demand, en beschikbaar in de boekhandel. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de digitale uitgeverij vzw de Scriptomanen. Ook een tentoonstelling van blackout poetry behoort tot de mogelijkheden.

Deze zomercursus bestaat uit twee sessies en richt zich tot auteurs met enige ervaring, o.a. in een schrijfcursus. In een eerste sessie geeft Patrick Bernauw alle nodige informatie mee, enige theorie rond het vertellen van spannende verhalen, en oefenen we de blackout poetry techniek. Iedereen krijgt een schrijfopdracht mee, en heeft twee weken de tijd om die uit te werken en via de mail door te sturen naar de rest van de groep. De week daarop wordt in een tweede sessie feedback op het werk van alle deelnemers gegeven.

Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Patrick Bernauw

Organisatie: vzw de Scriptomanen Missie_van_de_organisatie: Artistiek collectief, gestart als een schrijverscollectief, dat tot doel heeft interessante kruisbestuivingen en cross-overs tot stand te brengen tussen de diverse artistieke disciplines waarin de leden zich bekwamen... en dit werk vervolgens ook onder de aandacht te brengen. De vzw beschikt over een eigen kleine "digitale" uitgeverij (ebook, POD, multimedia) en heeft een groot aantal interactieve en multimediale producties in portefeuille.