Literair proza

Vanaf 1 september 2019

Je schrijft graag? Je bent al vaker begonnen maar struikelt steeds weer over dezelfde hindernissen? Je wil eindelijk wel eens feedback op wat je geschreven hebt? Je droomt ervan om een boek te schrijven en zoekt een extra stimulans om er echt aan te beginnen? In deze cursus gaan we samen op stap om te verkennen welke auteur er in jou woont. Misschien liggen kortverhalen jou het best. Of een vuistdikke roman. We gaan ons verdiepen in allerlei aspecten die bij het schrijven van eenliterair verhaalvan belang zijn: een sterke plot uittekenen, het juiste vertelstandpunt kiezen, karakters van vlees en bloed creëren, vlotte dialogen schrijven… We lezen en bestuderen ook een aantal grote romans, zodat we van topschrijvers de kneepjes van het vak kunnen leren en ons steeds beter thuis gaan voelen in de fascinerende wereld van de literatuur.

De prozacursus zal gegeven worden door Kris Van Steenberge, auteur van de romans Woesten en Blindelings.

De lessen vinden plaats in Colibrant, gelegen achter de openbare bibliotheek van Lier, op maandagavond, van 19u tot 22u. Meer info: lies.vangasse@samwdlier.net

 • Begeleiding: Kris Van Steenberge
 • Wanneer: Wekelijks t/m eind juni
 • Startuur: 19.00u
 • Niveau: Beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: Antwerpen
 • Organisatie: SAMWD Lier
 • Genre: Proza

 • Meer info:

  lies.vangasse@samwdlier.net

  schrijvenlier.wordpress.comDit bericht werd geplaatst op door .

Over Lies Van Gasse

Organisatie: SAMWD Lier Missie_van_de_organisatie: In de SAMWD Lier kunnen studenten ook kiezen voor de cursus poëzie. Ze vertrekken hierbij vanuit eigen werk, maar ontdekken vanuit aangepaste opdrachten ook diverse technische aspecten van poëzie. Op allerlei speelse manieren kunnen ze inspiratie opdoen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het lezen en bespreken van gepubliceerde schrijvers. De bedoeling van de cursus is dat men zo een eigen visie en een persoonlijke poëtische taal gaat ontwikkelen. over de leerkracht: Lies van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef o.a. de bekroonde bundels Brak de waterdrager en Wenteling en de graphic poems Sylvia en Waterdicht. Ook publiceerde ze samen met Annemarie Estor het multimediale epos Hauser.