Oriëntatiejaar: ontdek waar je talent ligt

Vanaf 14 september 2019

Je wilt schrijven, maar je weet nog niet welke literaire vorm jouw gedachten willen aannemen? Worden het kortverhalen, columns, gedichten, een filmscenario? Volg het oriëntatiejaar en zoek het uit in vijf verschillende modules: fictie, autobiografisch schrijven, non-fictie, scenarioschrijven en poëzie.

Je proeft een jaar lang van diverse genres. Aan het einde weet je wat je sterke punten zijn en of je eerder als romancier, columnist, autobiograaf, scenarist of dichter in de wieg gelegd bent. In dat genre kun je je dan drie jaar lang verder bekwamen met gespecialiseerde docenten. Het oriëntatiejaar kun je maar één keer volgen.

De lessen worden gegeven door Peter Theunynck.

De lessen vinden plaats in Colibrant, gelegen achter de openbare bibliotheek van Lier, op zaterdagvoormiddag, van 10u tot 13u.

Meer info: lies.vangasse@samwdlier.net
schrijvenlier.wordpress.com

 • Begeleiding: PeterTheunynck
 • Wanneer: De cursus is wekelijks tot en met eind juni.
 • Startuur: 10.00u
 • Locatie: SAMWD Lier
 • Niveau: Beginners
 • Organisatie: SAMWD Lier
 • Genre: Meerdere genres

 • Meer info:

  Meer info: lies.vangasse@samwdlier.net
  schrijvenlier.wordpress.comDit bericht werd geplaatst op door .

Over Lies Van Gasse

Organisatie: SAMWD Lier Missie_van_de_organisatie: In de SAMWD Lier kunnen studenten ook kiezen voor de cursus poëzie. Ze vertrekken hierbij vanuit eigen werk, maar ontdekken vanuit aangepaste opdrachten ook diverse technische aspecten van poëzie. Op allerlei speelse manieren kunnen ze inspiratie opdoen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het lezen en bespreken van gepubliceerde schrijvers. De bedoeling van de cursus is dat men zo een eigen visie en een persoonlijke poëtische taal gaat ontwikkelen. over de leerkracht: Lies van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef o.a. de bekroonde bundels Brak de waterdrager en Wenteling en de graphic poems Sylvia en Waterdicht. Ook publiceerde ze samen met Annemarie Estor het multimediale epos Hauser.