Poëzie schrijven

Vanaf 3 september 2019

In de poëziecursus aan de SAMWD Lier zijn zowel beginnende als gevorderde dichters welkom om zich te verdiepen in de wereld van het gedicht. In het begin krijg je opdrachten en gaandeweg zoek je naar een eigen stijl en eigen thema’s. Zo kom je tot krachtige poëzie. De opleiding is gericht op het creëren van gedichten, maar wordt aangevuld met analyse van repertoire, waarin je heel wat leert over dichten en dichters. Verder gaan we tijdens de lessen ook dieper in op de technische kant van poëzie. In de loop van deze drie jaar groeien we van individueel gedicht naar cyclus en misschien werken we zelfs een bundel af!

Lies Van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Hoewel ze van vele markten thuis is, bijt ze zich toch steeds weer vast in de mechanica van het gedicht.

De lessen vinden plaats op dinsdagnamiddag (13u t/m 16u), dinsdagavond (19u. t/m 22u.) en zaterdagvoormiddag (9u30 t/m 12u30). Meer info over de cursus: 0499 21 35 30 – lies.vangasse@samwdlier.net

 • Begeleiding: Lies Van Gasse
 • Wanneer: wekelijks t/m eind juni
 • Niveau: Beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: Antwerpen
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: SAMWD Lier
 • Genre: Poezie

 • Meer info:

  lies.vangasse@samwdlier.net

  schrijvenlier.wordpress.comDit bericht werd geplaatst op door .

Over Lies Van Gasse

Organisatie: SAMWD Lier Missie_van_de_organisatie: In de SAMWD Lier kunnen studenten ook kiezen voor de cursus poëzie. Ze vertrekken hierbij vanuit eigen werk, maar ontdekken vanuit aangepaste opdrachten ook diverse technische aspecten van poëzie. Op allerlei speelse manieren kunnen ze inspiratie opdoen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het lezen en bespreken van gepubliceerde schrijvers. De bedoeling van de cursus is dat men zo een eigen visie en een persoonlijke poëtische taal gaat ontwikkelen. over de leerkracht: Lies van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef o.a. de bekroonde bundels Brak de waterdrager en Wenteling en de graphic poems Sylvia en Waterdicht. Ook publiceerde ze samen met Annemarie Estor het multimediale epos Hauser.