Schrijfweek Griekenland

Vanaf 16 september 2019

Jij bent iemand met een duidelijke BEWUSTZIJNSMISSIE en BEWUSTZIJNSBOODSCHAP? En jij wil een boek schrijven? 

(Of je wil helemaal nog geen boek schrijven, maar door middel van het schrijven wil je wel je missie en boodschap nog helderder krijgen? Jij wil het schrijven inzetten als onderzoeksmiddel voor je innerlijke proces?)

Kies dan deze week voor jezelf en je schrijfproces. In de groepssessies werken we aan je missie en boodschap (en wat je bijvoorbeeld tegenhoudt om dat neer te zetten). Tijdens de intensieve sessies individuele coaching verdiepen we jouw proces als mens en als schrijver, én geven we de nodige ‘body’ aan je boek.

We verblijven in Therma, een pittoresk dorpje op het Griekse eiland Ikaria, een eiland dat wereldwijd bekend om haar geneeskrachtige BRONNEN, helende energie en TRAAGHEID.  Hier vind je veiligheid, rust, ruimte en vrijheid om te schrijven aan jouw boek.

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

 •  je wil de eerste stap zetten: je voelt dat er een boek in je klaar zit
 • je hebt al een deel van je boek geschreven, maar je komt niet verder
 • je hebt al een schrijfproject, en je wil lekker doorschrijven
 • je hebt al een schrijfproject maar je wil ook je schrijven leren ontdekken als middel om dieper in jezelf te duiken; je werkt tijdens de retraite zowel aan je boek als aan jezelf
 • je houdt van de zee, van stilte, van samen tafelen en genieten
 • je houdt van ‘samenwonen’ in een kleine gemeenschap van schrijvers (samen tafelen, samen zwemmen, samen koffie zetten en verhalen delen en toch ook erg veel alleen mogen en kunnen zijn als je daar behoeft aan hebt

 

SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN

Schrijven is tegelijk een creatie- en bewustwordingsproces. Tijdens de schrijfmeditaties en groepssessies werken we op beide sporen: enerzijds duiken we de creatie in (en worden we ons bewust van die beweging), anderzijds duiken we het proces van bewustwording in (en worden we ons bewust van de creaties die daaruit mogen ontstaan, bloeien en groeien).

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken al schrijvend en mediterend een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. We volgen daarbij de beweging van mijn boek Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal.

HET PROGRAMMA

De eerste dag is aankomstdag. Je kan rustig de tijd nemen om aan te komen, de omgeving te verkennen, de zee in te springen. ’s Avonds openen we de retraite met schrijfmeditatie en een gezamenlijke avondmaaltijd.

Vanaf de tweede dag beginnen we ’s ochtends vroeg met een half uurtje stiltemeditatie en zachte lichaamsbeweging in groep.

Na het ontbijt en ook ’s avonds voor de maaltijd is er schrijfmeditatie: door middel van verhalen, teksten of schrijfoefeningen, visualisatie en meditatie nodig ik je uit om telkens dieper in het schrijven te zakken. De schrijfmeditaties leren je hoe je jezelf een weg naar jouw stem, jouw woorden, jouw waarheid kan schrijven.

De schrijfmeditaties worden gevolgd door een deelronde en/of aandachtsoefeningen, relaxatieoefeningen, energetische en intuïtieve oefeningen, en opstellingswerk. Ik volg daarbij geen vast programma: ik werk met wat zich aandient, in beweging wil komen en zichtbaar wil worden.

De rest van de tijd vul je in zoals jij dat wil: schrijven op één van de schaduwrijke plekjes rond het huis, zwemmen, wandelen … genieten van een massage, een gesprek met een voorbijganger, een prachtige zonsondergang.

Programma-overzicht

07.30 – 08.15 stiltemeditatie, ochtendstretch
8.30 – 09.30 ontbijtbuffet
09.30 – 11.00 schrijfmeditatie /groepssessie
11.00 – 17.00 relaxtijd / schrijftijd / individuele coaching
17.30 – 19.30 schrijfmeditatie/groepssessie
19.30 – diner
21.30 relaxtijd / schrijftijd / avondwandeling

P.S. Het dagschema en -ritme is TRAAG, VLOEIBAAR en flexibel. Mogelijk wordt er hier en daar nog wat aangepast aan de behoeftes van de deelnemers.

INDIVIDUELE COACHING

Verspreid over de week krijg je drie diepgaande individuele coachingssessiesvan telkens 1 uur (of 2 gesprekken van 1.5 uur) waarin we dieper ingaan op zowel inhoudelijke als schrijftechnische aspecten, maar waarin ik ook en vooral ruimte maak voor je persoonlijke proces. Wil jij een structuur op poten zetten maar voel je je compleet geblokkeerd? Dan gaan we uiteraard eerst die blokkade aanpakken.

Als ik voel dat je naast de dagelijkse schrijfmeditaties en naast je eigen schrijfproject nog behoefte hebt aan meer schrijfopdrachten of aan nog andere vormen van creatieve expressie, dan geef ik je heel persoonlijke opdrachten mee, zodat jij en je schrijven weer in beweging kunnen komen.

ACCOMMODATIE & MAALTIJDEN

Logeren doe je in het pension ‘Agriolykos’ of ‘De wilde wolf’, gebouwd hoog boven op de rots die uitkijkt over Therma.

De kamers zijn basic, maar heel erg volgens de Ikariotische mentaliteit: “Als je een dak boven je hoofd hebt als het regent, heb je toch alles wat je nodig hebt?” Het uitzicht, het terras, de schilderachtige schrijfplekjes en de nabijheid van de zee zijn echter onbetaalbaar. Voula, de kunstzinnige en eigenzinnige eigenares van Agriolykos, ontvangt je met open armen en ondersteunt mee de rust en de stilte van het pension.

Therma is een piepklein dorpje in een beschermde baai. Je kan er elke dag de geneeskrachtige bronnen bezoeken.

Het uitgebreide ontbijt is inbegrepen, evenals de eerste en laatste avondmaaltijd. De lunch en alle andere maaltijden niet. Meestal wordt er ’s middags samen licht gekookt in de keuken van het pension, en ’s avonds steken we samen de voetjes onder de tafel in één van de nabijgelegen taverna’s. Uit eten gaan is op Ikaria niet duur, en altijd vers en overheerlijk.

EXTRA ACTIVITEITEN
Wie Ikaria zegt, zegt NATUUR. Die is adembenemend, en nodigt je uit tot stilvallen, terugplooien, genieten, aanraken (bv. een bloem) en aangeraakt worden (bv. door een gekko in de tuin of een visje terwijl je zwemt).

We kunnen bijvoorbeeld een wijngaard bezoeken, jeeps huren voor een rondrit over het eiland, kleine dorpjes bezoeken of de bergen intrekken voor een wandeling. Ook heerlijke om te beleven: de traditionele PANIGIRI of dorpsfeest met live muziek, geit, Griekse salade, wijn en DANS (de Ikariotiko of de eilanddans kan ik je aanleren)!

Ook in je eentje kan je erop uit trekken: je kan een brommertje huren en de omgeving verkennen, je kan een boottochtje maken (als je erin slaagt een lokale visser om te praten:-) of je kan jezelf in Therma trakteren op een weldoende massage nadat je je hebt ondergedompeld in de geneeskrachtige bronnen.

WIE IS JOEY BROWN?
Joey Brown begeleidt je recht naar de kern van je schrijven. Ze schept voor jou een veilige ruimte waarin je helemaal met jezelf en met je schrijven kan zijn.

Haar retraites kenmerken zich door de unieke combinatie van schrijfmeditatie en zitmeditatie, rust, ruimte en stilte met aanvullend diepgaand opstellingswerk, inner child work, verhaalrondes en deugddoende uitwisseling en deelrondes.

Joey werkt nooit ‘een programmaatje’ af, maar is heel erg in- en aanwezig bij wat zich in elke nieuwe groep aandient. Dat maakt elke retraite anders en telkens weer verrassend en nieuw.

Joey is auteur van het boek Schrijven naar Bewustzijn.
Ze woont op het Griekse eiland Ikaria.

 • Begeleiding: Schrijfcoach Joey Brown
 • Wanneer: 8 - 15 JUNI 7 nachten, van zaterdag 8 juni (aankomst) tot en met vrijdag 14  juni (met vertrek op zaterdag 15 juni)   16-23 SEPTEMBER 7 nachten, van maandag 16 september (aankomst) tot en met zondag 22 september (met vertrek op maandag 23 september) Beide retraites zijn in kleine groep, max. 7 deelnemers
 • Locatie: Ikaria Griekenland
 • Niveau: Beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: Buitenland
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Joey Brown
 • Prijs: 1200 EUR
 • Opleidingscheques: neen
 • KMO portefeuille: neen

 • Meer info:

  info@joeybrown.be

  http://joeybrown.be

  Twijfel je? Vraag me om een kennismakingsgesprek.Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Joey Brown

MANAMAHOUSE is een initiatief van schrijfdocente en expressiecoach Joey Brown (België). Met Manamahouse wil ze een ‘huis’ van rust en ruimte creëren: ruimte voor creatie (schrijven!) en rust in hoofd en lichaam (Balansvakanties). Thuisbasis van Manamahouse is het Griekse eiland Ikaria, waar Joey sinds 2013 woont. ‘Manama’ als naam staat voor rust en dromen, voor respect, vreugde, levenskracht, liefde en inspiratie.