Schrijven en herbronnen. Transformerende schrijfretraite op het magische Griekse eiland Ikaria.

Vanaf 1 juni 2018

Kom schrijven in Therma, een pittoresk dorpje op het Griekse eiland Ikaria, wereldwijd bekend om haar geneeskrachtige bronnen.  Hier vind je veiligheid, rust, ruimte en vrijheid om te schrijven aan jouw droom! Hier kom je in diep contact met de natuur. Hier kom je tot de KERN van jezelf en van je schrijven. Met 1-op-1 schrijfcoaching.

 • Je hebt een schrijfdroom maar het lukt je niet om die droom te realiseren?
 • Je botst telkens tegen obstakels en negatieve overtuigingen aan?
 • Je schrijfangst wint het vaak op je schrijfverlangen?
 • Je hebt een schrijfverlangen maar je krijgt niet helder voor jezelf waarover je precies wil schrijven?
 • Je hebt een idee voor een boek maar je weet niet hoe te beginnen?
 • Je hebt al hoofdstukken geschreven maar je hebt het gevoel vast te zitten?
 • Je bent bijna klaar met je boek en je hebt nog net dat beetje advies nodig om het werkelijk te kunnen afwerken?
 • Je hebt zoveel ideeën dat je niet weet wat te kiezen?
 • Je hebt zoveel vragen en twijfels die je tegenhouden om echt aan de slag te gaan?

Er is niets dat niet kan opgelost worden. Samen gaan we kijken naar wat het is dat je tegenhoudt, en realiseren we je schrijfdroom!

Schrijven vanuit je essentie

Ik begeleid je stap voor stap naar de essentie van jezelf en je schrijven. Wat houdt je tegen om te schrijven? Waarover verlang je te schrijven? Is het idee dat in je hoofd zit écht wat je wil schrijven? Zijn je excuses om niet te schrijven echt onoverkomelijk? Hoe eerlijk ben je tegenover jezelf als je zegt dat je niets boeiends te vertellen hebt? Wat heeft de schrijver in jou nodig? En hoe kan je, mits kleine aanpassingen in je dagelijks leven, die schrijver in jou tegemoet komen?

Kortom, je leert jezelf kennen als schrijver, op een manier die je nooit voor mogelijk hield. Samen transformeren we je schrijfverlangen in schrijfdurf! En precies deze durf is nodig om je schrijfdroom concreet in de wereld te kunnen zetten. Deze ene week kies je helemaal voor jezelf en je schrijfproces.

Schrijven is van jou!

Je krijgt de nodige tools aangereikt om de obstakels die zich aandienen op je schrijfpad, te zien, te (he)rkennen en …  aan te pakken. De retraite transformeert jouw denken over schrijven: je gaat naar huis in het vertrouwen dat je ook thuis de schrijver in jou levend kan en mag houden. Voortaan ga je leven in overeenstemming met je schrijfdroom.

Mijn schrijven voelt niet meer als een worsteling. De retraite bracht me naar een schrijfflow die pure vreugde heet. Ik hervond niet alleen mijn schrijfdurf, maar ook het schrijfplezier! M.S.

Vanuit het hernieuwde contact met je essentie, vind je de kracht om je schrijfdroom te realiseren!

 

Programma

De eerste avond openen we de schrijfretraite met meditatie en een gezamenlijke avondmaaltijd. Ook de dagen daarna openen en sluiten we telkens met meditatie en aansluitende schrijfbeoefening waarin ik je leer om verdieping te brengen in je schrijven. De meditaties (waarin o.a. ook schrijfbeoefening, aandachtsoefeningen, relaxatie-oefeningen en contactoefeningen, energetische en intuïtieve oefeningen) werken erg diepgaand, openend, transformerend en ondersteunend.

De rest van de tijd vul je in zoals jij dat wil: schrijven, zwemmen, wandelen … genieten van de prachtige zonsopgang, het contact met de natuur.  Indien gewenst, organiseer ik een geweldige uitstap zo ergens in het midden van de week.

 

Dagelijks krijg je van mij 1-op-1 schrijfcoaching: je zet grote stappen naar je boek of schrijfdroom.

Ik geef geen groepslessen, tenzij ik merk dat een aantal deelnemers tegen hetzelfde schrijfprobleem aanhikken. Dan organiseer ik daarvoor instant ‘workshops op maat’, zodat we ook van elkaar kunnen leren. 

Vooraf vraag ik je om een kennismakingsgesprek (skype), zodat ik al met je kan afstemmen en kijken of deze retraite bij je past.

“Ik kwam op Ikaria met een chaos aan verhaallijnen. Na enkele oefeningen, lag opeens de structuur van mijn boek op de tafel. Ik was verbaasd. Hoe kon er zomaar vanuit mijn chaos een kosmos zijn ontstaan? Ik weet het nog steeds niet. Maar het is gebeurd. Het is het geheim van Joey. Dit is wat zij kan.” – K.A.

Investering in de schrijver in jou

815 euro (incl. BTW)

reiskosten, verblijf en maaltijden niet inbegrepen

 

Graag proeven van het godeneiland? Bekijk hier foto’s en een filmpje: https://joeybrown.be/retraites/schrijven-en-herbronnen-therma-ikaria/

 • Begeleiding: Schrijfcoach Joey Brown
 • Wanneer: Van 1 tot 7 juni 2018.
 • Locatie: Eiland Ikaria, Griekenland
 • Niveau: Beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: Buitenland
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Joey Brown
 • Prijs: Vanaf € 815
 • Genre: Meerdere genres

 • Meer info:

  Website: joeybrown.be

  Mail aan: info@joeybrown.be