Schrijven van inzicht naar vrijheid op het Griekse eiland Ikaria

Vanaf 10 juni 2018

Een week lang werken we met familieopstellingen en schrijven rond het helen van jouw relaties. Ja hoor, daarmee bedoel ik OOK je relatie met je schrijven. 🙂

Heb je last van schrijfblokkade? Heb je een schrijfdroom, maar het lukt je niet om die droom te realiseren? Bots je telkens tegen obstakels en negatieve overtuigingen aan? Wint je schrijfangst het vaak van je schrijfdurf?

Een familieopstelling schijnt licht op jouw – vaak onbewuste – patronen en verstrikkingen en het geeft je de antwoorden die je zo lang zocht. Je krijgt heldere inzichten in jezelf en je leert hoe je blokkades, conflicten en problemen kan oplossen en helen. Alles wat je nodig hebt is immers al in jou aanwezig!
De kracht van deze retraite zit precies in de combinatie van opstellingen en de ondersteuning van schrijfbeoefening.

Familieopstellingen en schrijven = een unieke combinatie!

Familieopstellingen maken de onbewuste patronen duidelijk die door generaties heen worden overgedragen. Ze bieden oplossingen op een heel diep niveau en helpen je je plaats in je leven – en in je schrijven – weer te vinden.

Kreeg het schrijven nooit de plaats die het verdiende in je leven? Heb jij de schrijver in jou te lang genegeerd? Dan brengt deze retraite daar verandering in! Je krijgt de nodige tools aangereikt om de obstakels die zich aandienen op je schrijf- en levenspad, te zien, te (he)rkennen en … aan te pakken. Je gaat naar huis in het vertrouwen dat je ook thuis, in je dagelijks leven, de schrijver in jou levend kan en mag houden.
DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS:

 • je graag het schrijven wil inzetten voor verwerking, loslaten en transformatie
 • je jezelf en je relaties wil duidelijk krijgen (bv bij het schrijven van je levensverhaal)
 • je ernstige schrijfblokkade wil oplossen
 • je de personages van je boek helder wil krijgen (psychologisch inzicht verwerven)
 • je inzicht wil in je relatieproblemen en conflicten
 • je heling en helderheid zoekt na een relatiebreuk (handvaten bij bv het schrijven van je levensverhaal)

WAT DOEN WE?

 • Intensieve sessies familieopstellingen (inclusief 1 eigen opstelling)
 • Ondersteunende schrijfbeoefening: helend en meditatief schrijven
 • Schrijfgesprekken: hoe kunnen de verworven inzichten ons schrijven verdiepen?
 • Relaxatie
 • Meditatie
 • Voldoende tijd voor jezelf

PROGRAMMA:

Zondag is aankomst- en rustdag. Maandagochtend openen we de retraite. Elke dag openen en sluiten we met een schrijfmeditatie en verdiepende schrijfbeoefening. Er is ook ruimte voor deelmomenten en relaxatieoefeningen.
De voormiddagen (en bij uitzondering gaan we nog een stukje door na de lunch) staan in het teken van opstellingswerk. In de namiddag, op het heetst van de dag, ben je vrij om te zwemmen, te relaxen, te schrijven …. tijd om ‘niets’ te doen, voor rust en stilte. ’s Avonds komen we weer bij elkaar voor een schrijfmoment, waarna we vertekken voor de avondmaaltijd*.
Op de avond van het afscheid, organiseren we een afscheidsmoment.

Proeven van de sfeer: bekijk de video op https://joeybrown.be/retraites/van-inzicht-naar-vrijheid/

WANNEER: 10 – 17 juni 2018

WAAR: het Blue Zone eiland IKARIA, Griekenland.

LOGIES

Je logeert in het Cavos Bay Hotel, een heerlijk lekker-lui-hotel met buitenzwembad, dat grenst aan de zee. Het hotel is gelegen in het gezellige dorpje Arministis. Het dagprogramma gaat door in de conferentiezaal van het hotel, een intieme plek met uitzicht op het zwembad.

TIP: vroegboekers genieten van een fikse korting!