SchrijversAcademie

Ben je al een tijdje aan het schrijven en wil je eindelijk die roman, verhalen- of poëziebundel, dat jeugdverhaal of die thriller op papier krijgen?

SchrijversAcademie wordt jouw stok achter de deur. Overtuig ons van je schrijfkwaliteit en je verzekert jezelf van twee jaar lang een plaats in een gemotiveerde groep gelijkgezinden. Je krijgt begeleiding van professionele mensen bij het schrijven van je literaire project. Ondertussen ontwikkel je in de discussies met je collega’s ook je literaire persoonlijkheid.

De tweejarige opleiding SchrijversAcademie biedt 24 schrijvers met literair talent de kans om een eigen literair project te realiseren. We richten ons expliciet op mensen die al een literaire opleiding volgden: Basisjaar Literair Schrijven, Literaire Creatie in het Deeltijds Kunstonderwijs, AuteursAtelier, een langere opleiding bij WISPER of een andere organisatie. De toegelaten schrijvers werken twee jaar lang in een stimulerende omgeving aan hun literaire project. In de lesmodules krijgen ze extra inzichten van gevestigde auteurs zoals Gie Bogaert, Peter Holvoet-Hanssen, Johan De Boose en Hilde Keteleer. Na twee jaar SchrijversAcademie krijgen de meest beloftevolle manuscripten indien gewenst een extra jaar begeleiding en helpen we een uitgever zoeken.

De unieke opleiding SchrijversAcademie startte twintig jaar geleden in Antwerpen. Deze in oorsprong vierjarige opleiding bracht verschillende literaire auteurs voor, zoals Ruth Lasters, Vera Marynissen, Dimitri Bontenakel, Fikry El Azzouzi en Kris Van Steenberge. Na de fusie met Creatief Schrijven vzw kreeg de opleiding een nieuwe invulling. Naast SchrijversAcademie kwam er ook de eenjarige opleiding Basisjaar Literair Schrijven.

Alle informatie over de opleiding vind je op www.schrijversacademie.be.

Je kunt je kandidaat stellen voor SchrijversAcademie 2016-2017 vanaf maart 2016.
Je kandidatuur insturen kun je doen via deze link.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar xavier@creatiefschrijven.be. Als het programma je aanspreekt, maar je twijfelt of je er al klaar voor bent, kun je ook eerst het Basisjaar Literair Schrijven volgen.

 • Begeleiding: Professionele auteurs
 • Wanneer:

  De opleiding begint in september 2016 met een startbijeenkomst. Op die dag ontmoet je een eerste keer het docententeam, overlopen we de werking van de opleiding en zit je in de namiddag een eerste keer samen met de projectbegeleider.

 • Startuur: 11.00u
 • Locatie: De lessen vinden plaats in De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16 te 2600 Berchem. Dit is op wandelafstand van station Antwerpen-Berchem en vlakbij verschillende tram- en buslijnen. Mogelijk starten we ook een groep op in Gent.
 • Niveau: Gevorderden
 • Provincie: Antwerpen
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw
 • Prijs: € 675 (per academiejaar).
 • Genre: Meerjarige opleiding
 • Opleidingscheques: Betalen met opleidingscheques is mogelijk, indien je aan de voorwaarden voldoet.

 • Meer info:

  www.schrijversacademie.be

  15% korting voor leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart)
  Klik hier om je kandidatuur in te sturen.