Snelcursus – Uitgeven in eigen beheer

Vanaf 9 mei 2018

Je eigen dichtbundel, roman, reisverslag of verzameling korte verhalen in boekvorm publiceren, is vandaag de dag bijzonder eenvoudig. Er bestaan verschillende print on demand-bedrijven die je kunnen ondersteunen. Wat er allemaal precies bij uitgeven in eigen beheer komt kijken en wat de voor- en nadelen zijn, ontdek je tijdens deze snelcursus op woensdag 9 mei 2018 in Brugge.

Specialisten geven antwoorden op vragen als: Wat is het verschil tussen uitgeven in eigen beheer en  uitgeven bij een erkende uitgever?  Wat moet je precies allemaal zelf doen als je kiest voor eigen beheer?  Waar moet je allemaal aan denken? En hoe breng je jouw boek onder de aandacht van lezers en media? Enkele schrijvers die uitgaven in eigen beheer delen hun ervaring. Je gaat naar huis met een wegwijzer in het uitgeeflandschap, concrete tips en advies om zelf aan de slag te gaan.

PROGRAMMA

Vanaf 13.30u: onthaal met drankje

14u: start programma

moderator: Eva De Groote , auteur van  het recent verschenen debuut Na de regen

Wegwijs in het uitgeeflandschap
over het verschil tussen uitgeven in eigen beheer en bij een erkende uitgever
An Leenders, directeur Creatief Schrijven vzw

Twee print on demand-bedrijven aan het woord
Create My Books en Skribis

Pauze
Je kunt een babbeltje doen met de andere deelnemers en/of kennismaken met de mogelijkheden van uitgeven in eigen beheer aan de infostanden van Create My Books, Skribis en Creatief Schrijven vzw.

Hoe promoot je jouw boek?
Lise Van Dessel is verantwoordelijke pers en promotie bij uitgeverij Van Halewyck/Pelckmans Uitgevers. Ze geeft je tips om jouw boek onder de aandacht te brengen van lezers en media.

Jouw boek in de boekhandel
Koen De Meester, Brugse Boekhandel

Schrijvers getuigen
Verschillende schrijvers vertellen hoe zij het helemaal zelf hebben gedaan. Wat liep goed? Wat zouden ze volgende keer anders doen?

Met o.m.

Lara Taveirne is regisseur en auteur. Haar voorstellingen zijn gevuld met een beklijvende tristesse en een beauté cruelle. Is het omdat ze werd genoemd naar het vrouwelijke hoofdpersonage in Dr. Zivhago dat ze alles lijkt te willen terugvoeren op de liefde? Of is dat omdat ze afstudeerde met een thesis over liefdesverdriet? Ze gelooft in de liefde als oorsprong en oorzaak van alle schoonheid en alle diepgang. Ze debuteerde in 2014 met ‘De kinderen van Calais’, een relaas over een zelfmoordpact tussen twee vriendinnen. Met dit boek won ze in 2015 de Debuutprijs voor beste Vlaamse Prozadebuut. Het werd verfilmd en kreeg een theaterversie getiteld ‘Meisjes van Krijt’. In 2015 volgde ‘Hotel zonder sterren’: een roman over twee geliefdes, de onvoltooid verleden tijd en een mooi hotel in Portugal.

Frans Vandenhende die een grote interesse heeft voor het menselijke aspect van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen  Hij publiceerde o.a.  De jongensschool van Moregem, van volksonderwijs naar ontmoetingsplaats (2015), De abdij van Beaulieu, van kloostergemeenschap tot woonstede (2016) en Belgische vluchtelingen in Gouda tijdens de Eerste Wereldoorlog (2017).

Ruth Vandenborre realiseerde in 2017 haar droom.  Ze ging op pelgrimstocht naar compostela. Ruth deed de pelgrimstocht niet enkel voor zichzelf. Ze liet haar tocht sponsoren zodat ze bijna 15.000 euro kon schenken aan goede doelen ten behoeve van kankerpatiënten.  Haar avontuur blijft bewaard in het boek: 105 dagen pelgrimeren met Ruth

Tijd voor vragen

 

REACTIES DEELNEMERS

“Het is fijn om auteurs zelf te horen praten over hun (uiteenlopende) ervaringen en daarnaast ook wat meer technische informatie te krijgen van o.a. de POD bedrijven, alsook tips en tricks over hoe je jouw boek in de kijker kan zetten.”  

“Er zat vaart in het programma, wat me aanspreekt. De sprekers waren goed gekozen, hadden allemaal een interessant verhaal.”

Sfeerfilmpje vorige editie:

Nieuwe afbeelding (6)

I.s.m. Bibliotheek Brugge

 • Begeleiding: An Leenders e.a. specialisten
 • Wanneer: Woensdag 9 mei van 13.30 tot 17.30 uur
 • Startuur: 13.30u
 • Einduur: 17.30u
 • Locatie: Hoofdbibliotheek Biekorf, Kuipersstraat 3, 8000 Brugge - zaal Van Acker
 • Niveau: Beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw i.s.m. bibliotheek Brugge
 • Prijs: € 39 (incl. drankje) | € 54 indien je ook een abonnement neemt op ons magazine VERZIN, het tijdschrift voor schrijfliefhebbers). Als cursist krijg je € 5 korting en betaal je slechts € 15 i.p.v. € 20 voor 4 nummers.)
 • Genre: Meerdere genres

 • Meer info:

  info@creatiefschrijven.be | 03 229 09 90

  15% korting voor leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart)
  15% korting voor jongeren (-26 jaar).
  15% korting voor leden van De Literaire Loge.

  Door je in te schrijven ga je akkoord met onze algemene inschrijvingsvoorwaarden. • Ik schrijf me in!