Verdiepende schrijfweek Schrijven naar Bewustzijn Griekenland

Vanaf 16 september 2019

Verdiepende schrijfweek op het Griekse eiland Ikaria, met schrijfcoach Joey Brown.

Wie ben jij echt? Waarom ben jij hier? Wat is de stem in jou die gehoord wil worden? Schrijven helpt je een antwoord te vinden. Met deze retraite onderneem je een innerlijke reis, met het schrijven als middel om telkens een volgende stap te zetten. Je rust. Je verstilt. Je mediteert. Je schrijft. In die verstilling, ontdek je je ware verhaal.

THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je écht bent, je ware zelf.

CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, heerlijk veel schrijftijd, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk.

Met ook de mogelijkheid voor individuele coaching 

We verblijven in Therma, een pittoresk dorpje op het Griekse eiland Ikaria, een eiland dat wereldwijd bekend om haar geneeskrachtige BRONNEN, helende energie en TRAAGHEID.

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

je wil de eerste stap zetten: je voelt dat er een boek in je klaar zit
je hebt al een deel van je boek geschreven, maar je komt niet verder
je hebt al een schrijfproject, en je wil lekker doorschrijven
je hebt al een schrijfproject maar je wil ook je schrijven leren ontdekken als middel om dieper in jezelf te duiken; je werkt tijdens de retraite zowel aan je boek als aan jezelf
je houdt van de zee, van stilte, van samen tafelen en genieten
je houdt van ‘samenwonen’ in een kleine gemeenschap van schrijvers (samen tafelen, samen zwemmen, samen koffie zetten en verhalen delen en toch ook erg veel alleen mogen en kunnen zijn als je daar behoeft aan hebt)

 

SCHRIJVEN NAAR BEWUSTZIJN??

 

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken al schrijvend en mediterend een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. Vergelijk het met een helder en fris ‘wakker worden’ in je schrijven. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf en VRIJ in je schrijven.

 

WIE IS JOEY BROWN?

De Vlaamse Joey Brown is schrijfster, schrijfcoach, (hoog)gevoelig mens en begeleider van bewustwordingsprocessen. Ze schept voor jou een veilige ruimte waarin je helemaal met jezelf en met je schrijven kan zijn.

Haar retraites kenmerken zich door de unieke combinatie van schrijf- en zitmeditatie, rust, ruimte en stilte met aanvullend diepgaand opstellingswerk en deelrondes.
Joey is auteur van het boek Schrijven naar Bewustzijn.
Ze woont op het Griekse eiland Ikaria.

ACCOMMODATIE & MAALTIJDEN

Logeren doe je in het pension ‘Agriolykos’ of ‘De wilde wolf’, gebouwd hoog boven op de rots die uitkijkt over Therma.

De kamers zijn basic, maar het uitzicht, het terras, de schilderachtige schrijfplekjes en de nabijheid van de zee zijn onbetaalbaar.

Therma is een piepklein dorpje in een beschermde baai. Je kan er elke dag de geneeskrachtige bronnen bezoeken.

Het uitgebreide ontbijt is inbegrepen, evenals de eerste en laatste avondmaaltijd. De lunch en alle andere maaltijden niet. Meestal wordt er ’s middags samen licht gekookt in de keuken van het pension, en ’s avonds gaan we uit eten in één van de nabijgelegen taverna’s. Uit eten gaan is op Ikaria niet duur, en altijd vers en overheerlijk.

 

EXTRA ACTIVITEITEN

Wie Ikaria zegt, zegt NATUUR. Die is adembenemend, en nodigt je uit tot stilvallen, terugplooien, genieten, aanraken (bv. een bloem) en aangeraakt worden (bv. door een gekko in de tuin of een visje terwijl je zwemt).

We kunnen bijvoorbeeld een wijngaard bezoeken, jeeps huren voor een rondrit over het eiland, kleine dorpjes bezoeken of de bergen intrekken voor een wandeling. Ook heerlijke om te beleven: de traditionele PANIGIRI of dorpsfeest met live muziek, geit, Griekse salade, wijn en DANS (de Ikariotiko of de eilanddans kan ik je aanleren)!

Ook in je eentje kan je erop uit trekken: je kan een brommertje huren en de omgeving verkennen, je kan een boottochtje maken (als je erin slaagt een lokale visser om te praten:-) of je kan jezelf in Therma trakteren op een weldoende massage nadat je je hebt ondergedompeld in de geneeskrachtige bronnen.

JOUW INVESTERING

Voor 7 overnachtingen in een single kamer betaal je 315 – 350 EUR afhankelijk van het type kamer. Voor ontbijt, 2 x diner, transfer van boot- of luchthaven, de uitstap en het volledige retraiteprogramma betaal je 850 EUR. Prijzen zijn inclusief 24% btw.

Meld je snel aan. Er zijn slechts 7 kamers beschikbaar.

Wat er tijdens deze week is gecreëerd en gerealiseerd overtreft al mijn verwachtingen! Niet alleen kreeg mijn boek voor het eerst vorm, ook mijn missie werd me duidelijk ! Joey begeleidde me intensief en persoonlijk naar de kern van mijn verlangen en van mijn verhaal. Ze raakte me exact in dat deeltje dat gehoord en gezien wilde worden. – Chantal Melijn

 • Begeleiding: Joey Brown
 • Wanneer: 16-23 september: de retraiteweek start op 16 september om 17.30 en we eindigen op 23 september om 12.00.

  In kleine groep, max. 7 deelnemers

 • Locatie: Ikaria Griekenland
 • Niveau: Beginners, beginners met ervaring, gevorderden
 • Provincie: Buitenland
 • Leeftijd: +16
 • Organisatie: Joey Brown
 • Prijs: Vanaf 1165
 • Genre: Meerdere genres
 • Opleidingscheques: neen
 • KMO portefeuille: neen

 • Meer info:

  Info op joeybrown.be

  Inschrijven: mail info@joeybrown.beDit bericht werd geplaatst op door .

Over Joey Brown

MANAMAHOUSE is een initiatief van schrijfdocente en expressiecoach Joey Brown (België). Met Manamahouse wil ze een ‘huis’ van rust en ruimte creëren: ruimte voor creatie (schrijven!) en rust in hoofd en lichaam (Balansvakanties). Thuisbasis van Manamahouse is het Griekse eiland Ikaria, waar Joey sinds 2013 woont. ‘Manama’ als naam staat voor rust en dromen, voor respect, vreugde, levenskracht, liefde en inspiratie.