Europese training voor schrijfdocenten

Begin september strijken schrijfdocenten van over heel Europa neer in kasteel Alden Biesen voor de vierde Teachers Training Course, een initiatief van de European Association of Creative Writing Programmes. Op het programma staan drie onderwerpen die dieper ingaan op de vraag hoe je jouw studenten kan versterken in het benaderen, begrijpen en presenteren van hun eigen literaire werk. Het gaat om: plotten, de Critical Response-methode om feedback te geven en advies om literaire projecten af te maken en te pitchen

 

Op het programma 

  • Workshop Plotten door Martino Gozzi (Scuola Holden / Italië)
  • Gebruik van Critical Response om feedback te verbeteren door Frank Tazelaar / Frederike Luijten / Hanan Faour (ArtEZ / Nederland)
  • Workshop 3: Knockin' on Publisher's Door door Pablo Mazo (Escuela de Escritores / Spanje

Tijdens deze training wordt gewerkt in een ochtend- en middagblok. ‘s Morgens geeft de docent een werksessie gericht op pedagogische training en richtlijnen om de deelnemers in staat te stellen hun eigen lespraktijk verder te ontwikkelen.

Daarnaast zullen de deelnemers aan deze opleiding tijdens de middagsessies worden uitgenodigd om deel te nemen aan pedagogisch creatieve laboratoria. Hierin worden verschillende benaderingen van diverse lesvoorstellen besproken, rekening houdend met de context en ervaring van de verschillende docenten die deelnemen aan de discussie. Aan het einde van de dag zal de uitkomst van deze uitwisseling in groepen worden gepresenteerd.


Criteria om deel te nemen 

  • Beginnende docenten die graag willen leren over de pedagogiek van het lesgeven in creatief schrijven en de verschillende internationale benaderingen.
  • Meer ervaren docenten die hun begrip van pedagogische concepten willen verbreden in een internationale en cultureel diverse omgeving.
  • Meer ervaren docenten die geïnteresseerd zijn in het delen van hun ervaringen en benaderingen en hun eigen perspectieven willen verrijken door middel van internationale discussies en vergelijkingen.
  • Studenten creatief schrijven die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen binnen de inhoud van de verschillende werkvoorstellen in een internationale context.

 

Deelnemen aan verminderd tarief? 

Ben je vrij van 3 tot 7 september? En wil je samen met docenten van over heel Europa bijleren en reflecteren op je docentschap? Stel je dan uiterlijk 11 juli kandidaat bij Creatief Schrijven.  

Creatief Schrijven vzw biedt twee docenten die in Vlaanderen of Brussel wonen de kans om deel te nemen aan verminderd tarief (400 ipv 1050 euro voor een gedeelde kamer). In dit formulier verwachten we een korte motivatie.

Niet twijfelen, gewoon doen! Het is bij de start van een nieuw academiejaar zeker een boost voor je docentschap. 

 

Alle info en inschrijven 

Inschrijven doe je op de website van EACWP: Teachers Training Course.

Wil je deelnemen aan verminderd tarief? Vul dan ook dit aparte aanvraagformulier in.

 

 

Sessie(s)

Van 3 tot 7 september In Alden Biesen, Bilsen.


Details

Georganiseerd door European Association of Creative Writing Programmes (EACWP)

Docent Martino Gozzi, Frank Tazelaar / Frederike Luijten / Hanan Faour, Pablo Mazo

Duur Meerdere dagen

Start 3 sep 2024, 07:00

Einde 7 sep 2024, 15:00

Prijs € 400.00

Regio Limburg

Locatie Alden Biesen, Kasteelstraat6, 3740 Bilsen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Zelfstudie

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!