JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria (juni)

Dagen
77
Uren
22
Min
12
Sec
17

Omschrijving

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het Griekse eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! (En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering 🙂

Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet!

THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf.

CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

 

DEZE RETRAITE IS VOOR JOU ALS

 • Je hebt al een bijzonder pad afgelegd naar bewustzijn en toch voel je je nog te vaak uit verbinding met jezelf.
 • Je hebt last van al die ‘verhalen’ en stemmen in je hoofd.
 • Je piekert je suf maar je weet echt niet welke kant op, welke keuzes te maken.
 • Je wil het NU anders. Actie! Keuzes kunnen maken uit vreugde.
 • Je  voelt een verlangen voelt naar méér, naar verdieping en naar verbinding met het eigen hart.
 • Je zit vast, je voelt je gevangen in jezelf.
 • Je wil thuiskomen in jezelf.
 • Je staat op een keerpunt en je wil de stap zetten naar een nieuwe levensfase.
 • Je zoekt helderheid: waarom is mijn leven zoals het is? En hoe kan ik veranderen wat niet bij me past?
 • Je wil het schrijven inzetten als zelfonderzoek.
 • Je wil de stilte verwelkomen, de leegte omhelzen.
 • Je wil ruimte scheppen voor nieuwe mogelijkheden en flow.
 • Je houdt van de zee, van samen tafelen en genieten.

 

HET PROGRAMMA

Al schrijvend staan we stil bij het verhaal dat je leven nu is. Je legt laagjes af, waarbij elk afgelegd laagje een kijkgaatje wordt naar je essentie, je ware kern. In die essentie vind je jouw missie en boodschap.

De retraite verloopt in 3 bewegingen: we maken al schrijvend en mediterend een reis naar binnen, naar boven en naar buiten. Vergelijk het met een helder en fris 'wakker worden' in jezelf. Aan het eind voel je je diep geworteld in jezelf.

We volgen daarbij de beweging van mijn boek: Schrijven naar Bewustzijn, Ontdek je ware verhaal

Door middel van verhalen, schrijfbeoefening, visualisatie en meditatie nodig ik je uit om telkens dieper in het schrijven te zakken.

Ik werk nooit met een vast programma, maar wel met de thema's die zich vanuit de deelnemers aandienen, kortom met dat wat in beweging wil komen en zichtbaar wil worden. 

De rest van de tijd vul je in zoals jij dat wil: schrijven op één van de schaduwrijke plekjes rond het huis, zwemmen, de heetwaterbronnen bezoeken, wandelen, genieten van een massage, een prachtige zonsondergang ...

Het volledige dagverloop lees je op mijn website: joeybrown.be

 

WAAR 

Logeren doe je in het pension ‘Agriolykos’ of ‘De wilde wolf’, gebouwd hoog boven op de rots die uitkijkt over Therma.

De kamers zijn basic, maar het uitzicht, het terras, de schilderachtige schrijfplekjes en de nabijheid van de zee zijn onbetaalbaar. Voula, de eigenares van Agriolykos, ontvangt je met open armen en ondersteunt mee de rust en de stilte van het pension.

Therma is een piepklein dorpje in een beschermde baai. Je kan er elke dag de geneeskrachtige bronnen bezoeken.

 

JOUW INVESTERING

vanaf 1525 EUR, afhankelijk van het kamertype

 

Inclusief:

7 overnachtingen in een single kamer

7 x  ontbijt, 5 x lunch

thee, koffie en versnaperingen

2 x diner

transfer van boot (Agios Kirikos) of luchthaven (Faros)

het volledige retraiteprogramma

21% btw

 

Niet inbegrepen:

reisarrangementen, reisverzekering, uitstap, avondmaaltijden

's Avonds gaan we uit eten in één van de nabijgelegen taverna's. Dit is echter niet verplicht, en dat is ook de reden waarom de avondmaaltijden niet inclusief zijn: je hebt telkens de vrijheid om zelf te voelen: wil ik mee uit eten, of wil ik er een keer alleen op uit?

Uit eten gaan is op Ikaria niet duur, en altijd vers en overheerlijk. Reken op een gemiddelde van 15 EUR voor een uitgebreide avondmaaltijd.

  

REACTIES VAN DEELNEMERS

''Wat er tijdens deze week is gecreëerd en gerealiseerd overtreft al mijn verwachtingen! Niet alleen kreeg mijn boek voor het eerst vorm, ook mijn missie werd me duidelijk ! Joey begeleidde me intensief en persoonlijk naar de kern van mijn verlangen en van mijn verhaal. Ze raakte me exact in dat deeltje dat gehoord en gezien wilde worden.'' CHANTAL MELIJN

''Joey zette mij op weg: naar wat ik wil vertellen en hoe ik dat precies wil vertellen. Ik kwam op Ikaria met een chaos aan vragen en verhaallijnen. Na enkele persoonlijke oefeningen, lag opeens de structuur van mijn boek op de tafel. Ik was verbaasd. Hoe kon er zomaar vanuit mijn chaos een kosmos zijn ontstaan? Ik weet het nog steeds niet. Maar het is gebeurd.'' KITTY ALTHOF

 

 

Sessie(s)

7 - 14 juni 2020


Inschrijvingsdeadline

14 mei 2020 22:00


Details

Prijs € 1525.00

Georganiseerd door Joey Brown

Docent Joey Brown

Locatie Ikaria

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners met ervaring

Regio Buitenland