Masterclass slimme non-fictie

Omschrijving

Je loopt al een tijd te broeden op een non-fictieboek over je vak of je passie?  Misschien schreef je al een inleiding en enkele hoofdstukken, maar struikel je over de stijl en de structuur, of ontbreekt het je aan tijd en ruimte? Dan geeft deze masterclass je een stevige duw in de rug.

Onder begeleiding van Marc Buelens, auteur van 'Slimme non-fictie schrijven. Van droom tot boek', en samen met 9 andere schrijvers verken je de paden van slimme non-fictie.  Je gaat zelf actief aan de slag met schrijfopdrachten en krijgt feedback op je werk. 

Ook andere auteurs en een uitgever delen hun kennis. 


Inhoud masterclass

1. Wat is slimme non-fictie?

2. Schrijven vanuit de gouden driehoek. Hoe begin je er aan en hoe hou je vol? Structuur en plan voor een slim non-fictieboek.

3. Helderheid, echt niet negotieerbaar. Stijl- en taaloefeningen.

4. Fris en verhalend schrijven, hoe doe je dat? Stijl- en taaloefeningen.

5. Hoe vind en benader je een uitgever?

6. Uitgeven in eigen beheer + je boek in de markt zetten.

 

"Een non-fictie boek schrijven helpt je je kennis te ordenen en te ontsluiten voor derden. Het zorgt er ook voor dat je moeder echt fier kan zijn op jou. Als je echt iets onder de knie wil krijgen, geef er dan les over aan een kritisch publiek. En als je het nog meer onder de knie wil krijgen, schrijf er dan een slim non-fictie boek over." Marc Buelens 

 

Interesse?
Vertel ons in maximaal 250 woorden iets over het idee voor jouw boek, je schrijfervaring en waarom je graag aan deze masterclass deelneemt. Mail je kandidatuur naar: Tony@creatiefschrijven.be
Op basis van deze aanmelding laten we je weten of deze opleiding geschikt voor je is en of je één van de tien plaatsen krijgt. 

Deze masterclass is bijvoorbeeld niet bedoeld voor schrijvers van (auto)biografieën of literaire non-fictie. 

 

Locatie 
De lessen vinden plaats in Borgerhub, een hippe hotspot in Borgerhout op 15 minuten wandelen van station Antwerpen-Centraal. 


15% korting voor

  • jongeren (-26)
  • leden van de Literaire Loge
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Sessie(s)

Zaterdagochtenden telkens van 10u - 12u30:
19/9 - 26/9 - 3/10 - 10/10 - 17/10 - 24/10


Inschrijvingsdeadline

11 sep. 2020 10:00


Details

Prijs € 425.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Marc Buelens (auteur 'Slimme non-fictie schrijven. Van droom tot boek.'), Ellen Van Pelt, Elisabeth Torfs, An Leenders

Locatie Antwerpen, Borgerhub

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners met ervaring

Regio Antwerpen