Nieuw! Lezingenreeks 'Van Astrid Lindgren tot Zarafa'. Sessie II: Alexander von Humboldt

Dit najaar geeft schrijfster en illustratrice Barbara Rottiers drie lezingen die jouw schrijverschap inspireren. Een mix van associatief vertellen, beeld en voorlezen met een grote openheid tot gesprek en wederzijdse interactie. 

Je schrijft in voor de hele reeks of voor een afzonderlijke sessie. 

Barbara Rottiers werkte jarenlang voor de VRT, vooral als presentatrice en programmamaakster voor Radio1. Die vaste baan gaf ze op om zich te focussen op haar eigen projecten. Daarin speelt schrijven en illustreren een grote rol. En wat was dat thuiskomen voor haar.  Na een boek over de ooit wereldberoemde natuurwetenschapper en avonturier Alexander von Humboldt werkt ze momenteel een geïllustreerde biografie op kindermaat af over Astrid Lindgren. 'Astrid leeft!' wordt Barbara's vijfde boek. Hierna werkt ze aan een biografie over Zarafa, de allereerste giraf ooit in een Europese zoo. Die arme Zarafa moest helemaal zelf tot Parijs wandelen. Gelukkig kreeg ze wel speciaal schoentjes om de Alpen over te steken. 

Barbara Rottiers laat je in haar schrijfkeuken gluren. Ze deelt graag haar inspiratie op een heel concrete manier. Van het werk achter de schermen tot vooral een aantal figuren uit de geschiedenis die haar aanzetten om door te gaan. 

 

Ontmoeting 2: Alexander von Humboldt. Alexander wie???

Door het lezen van New York Times bestseller 'De uitvinder van de natuur' van Andrea Wulf, raakte Barbara Rottiers helemaal in de ban van Alexander von Humboldt. Zij niet alleen. Her en der in de wereld duiken er boeken en expo's over hem op. Dat is niet zo gek omdat hij als de grondlegger van de ecologie wordt gezien; en vooral reuze interessant was. Alleen Napoleon, die in hetzelfde jaar geboren werd als Humboldt, had het niet zo hoog op met de man. Barbara neemt je tijdens deze lezing mee op een boeiende trip. 

Waar is de invloed van von Humboldt nog te merken? ‘Faust’ van Goethe is een rechtstreeks eerbetoon aan Humboldt. Die twee werden dikke vrienden en haalden samen dwaze streken uit. ‘Waldenvan Thoreau grijpt ook zonder omwegen terug naar het werk en leven van Humboldt. Maar hoe het is om dicht bij de natuur te leven, lees je ook in de bestseller ‘Ik ben een eiland’ van Tamsin Calidas. Darwin zei op een bepaald moment: 'Ik sta op de schouders van Humboldt!' en hij vroeg de kapitein van The Beagle om speciale ruimte op het schip om zeker alle werk van Humboldt mee te kunnen nemen.

Prijs 

9 euro 

15% korting voor: jongeren (-26), leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

Korting bij de hele reeks ‘Van Astrid Lindgren tot Zarafa’

Schrijf je in voor de drie sessies dan krijg je 5 euro korting.
Je betaalt dan 22 euro ipv 27 euro. 

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. 

 

De andere twee sessies zijn:


Wil je inschrijven voor de hele reeks?

Stuur dan uiterlijk 15 oktober een mail naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘Van Astrid tot Zarafa’.

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 euro i.p.v. 20 voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Enkel verzending aan dit voordeeltarief in België.

Copyright foto Barbara Rottiers: Michiel Devyver


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17 nov. 2021 11:00

Sessie(s)

1 of 3 zaterdagen van 10u tot 12.30u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Barbara Rottiers, auteur

Duur 1 dag(deel)

Start 20 nov. 2021 09:00

Einde 20 nov. 2021 11:30

Prijs € 9.00

Regio Antwerpen

Locatie Hibernia school

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17 nov. 2021 11:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!